četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA najava: Cedevita vs Krka

U nedelju od 20:00 u Stožicama u okviru 1. kola u ABA lige sastaće se ekipa Cedevite Olimpije koja gostuje novomeškoj Krki.

Nova sezona za Cedevitu je stigla, a izabranici glavnog trenera Jurice Golemeca otvorili su je u sredu u Parizu tesnim porazom u meču prvog kola Evrokupa 7DAIS protiv Nanterrea (76:80). Sa druge strane, Krka je posle poraza u meču slovenačkog Superkupa od Cedevite Olimpije otvorila novu sezonu državnog prvenstva sa dve pouzdane pobede protiv Šenčura (88:75) i ECE Triglava (87:59).

Utakmica između Ljubljančana i Novomeščana tradicionalno se smatra slovenačkim praznikom košarke i ništa neće biti drugačije ni ovog puta.

Posle dva meča u nacionalnom prvenstvu, najbolji strelac Krke sa prosekom od 14,0 poena po meču je Roderick Rodnei Camphor. Ovaj poslednji je za Šenčur postigao 22, a protiv kranjskog Triglava šest poena za nešto manje od 17 minuta igre. Kapiten Zmajeva Jaka Blažič suprotstaviće mu se u zeleno-narandžastom dresu na poziciji ‘dva’, dodavši u sredu u Parizu 19 poena i devet skokova, a sa indeksom valorizacije od 23 bio je najefikasniji košarkaš Cedevite Olimpije u prvom kolu 7KOLA Evrokupa. Pucanje između Kendricka Perrija, koji je u Superkupu Slovenije u Kranju postigao 20 poena i izabran za najkorisnijeg igrača utakmice, i Roka Stipčevića, koji je postigao 19 poena u kranjskoj Sportskoj dvorani Planina, sigurno će biti napeti obračun.

U sezoni 2020/21, Cedevita Olimpija i Krka takmičili su se u Superkupu i zvanično otvorili novu sezonu na slovenačkom tlu. Pobedu od 78:67 slavili su  Zmajevi, a titulu najkorisnijeg igrača Superkupa kući je poneo Kendrick Perri koji je postigao 20 poena i dodao sedam skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje