utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA najava: Mornar vs Mega (31. Oktobar)

Mornar – Mega: Poeni igrača

Ekonom ekipe Mornara- Luka Macanović preminuo je, a klub je tražio odlaganje utakmice. Ipak, iz ABA lige Mornaru je saopšteno da, bez obzira na taj tragični događaj, njegova utakmica sa Megom ne može da bude odložena ukoliko u ekipi ima makar osam zdravih igrača.

Vidno potresen, trener Mornara, Mihailo Pavićević, nije želio da govori o predstojećoj utakmici: „Niti imam bilo kakvu izjavu, niti želim da u ovom trenutku govorim o besmislenim stvarima“, kazao je Pavićević.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel u Baru istakao da njegova ekipa mora koncentrisanom i čvrstom igrom da pokuša da zaustavi napadačku igru Mornara:

Igramo protiv veoma kvalitetnog protivnika koji pored ABA lige, učestvuje i u Evrokupu u kome ima zapažene rezultate. Već dugi niz godina na čelu sa trenerom Pavićevićem igraju jako dobru košarku na dva fronta. Imaju jako dobre pojedince i ne menjaju mnogo igrača u toku sezone, zadržavajući okosnicu tima. Mornar igra napadačku košarku, svi su u spoljnoj liniji orijentisani kao napadači, šuteri za tri poena. Igraju jako široko sa Lukovićem koji je jedan od glavnih odbrambenih igrača, uz još bolju odbranu nego prethodnih sezona. Od nas očekujem da koncentrisanom i čvrstom igrom zaustavimo njihovu napadačku igru, što uopšte nije lako obzirom da oni u svakom trenutku imaju bar tri šutera za tri poena na terenu. Ne trebamo u tom segmentu da pokušavamo da se nadmećemo sa njima već da, koncentrisanom i fokusiranom igrom, pre svega u odbrani, da pokušamo da igramo sa Mornarom 40 minuta na njihovom terenu.

Inače, Mega je jedna od retkih ekipa sa kojom Mornar ima negativan skor u ABA ligi. U sedam duela Barani su dva put slavili i to oba put u Baru, pre tri godine 87:83 i u poslednjem sudaru, u decembru prošle godine, 85:68.

Utakmica Mornar – Mega igra se u dvorani „Topolica“, od 18 časova.

Mornar – Mega: Poeni igrača

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje