petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Najbolji igrač domaćih je u odličnoj formi i želi pobedu

KRka igra kod kuće protiv zagrebačke Cibone u okviru 19. kola ABA lige. Utakmica će biti u petak, 11. februara, od 18 časova.

Ovo je veoma važan meč za Krku, jer pobedom žele da prekinu seriju od 11 uzastopnih poraza u ligi i u boljem raspoloženju očekuju pauzu u ligi zbog kup takmičenja i reprezentativnih nastupa.

Biće to 31. meč između Krke i Cibone u regionalnom takmičenju. Krka ima ukupno 9 pobeda, od čega 5 u Novom mestu. Poslednju utakmicu u novembru u Zagrebu dobili su domaći košarkaši.

Dalibor Damjanović, trener Krke: „Imamo poslednji meč u AdmiralBeta ABA ligi pre reprezentativne pauze. Igramo sa Cibonom, koja u poslednje vreme odlično igra i u prvenstvu Hrvatske i u ABA ligi, gde su pobedili u poslednja dva meča. Tako da su u dobrom ritmu. Sastoje se od mladih i perspektivnih igrača. Kao organizator prednjači Lovro Gnjdić, a prati ga Hose Vildoza i zajedno su motori Cibonine igre. Na poziciji dva je Mateo Drežnjak, koji je veoma energičan dečko i dobro igra pod paskom novog trenera Gašpera Okorna. Na poziciji tri je nosilac igre Amar Gegić, koji je poslednji meč odigrao statistički najbolje. Danko Branković igra ispod koša, tako je mlad, a igra mu je u usponu. Na pozicijama četiri i pet su Nejtan Rojvers i Toni Nakič, različiti igrači koji mogu da igraju dubinski, ali i odlično bacaju za tri poena. Očekuje nas teška utakmica. Fokusiramo se prvenstveno na našu igru i naše probleme. Ne znamo sa kakvom postavom ćemo moći da igramo, da li će povređeni Adonis Tomas i Jan Kosi moći da nam pomognu. Bez obzira na sve i na to što igramo kod kuće i što nam je hitno potrebna pobeda, očekujem da moji momci daju 200% na parketu, da će svako ko dođe na parket dati dodatnu energiju i shodno tome zameniti odsutne igrače. Pre svega, očekujem da počnemo tamo gde smo stali, odnosno posle 15 minuta dobre igre protiv SC Derbija. Bez obzira na rezultat, da li vodimo ili gubimo, treba da budemo strpljivi i pametni. Očekujem i podršku sa tribina. Sva podrška nam je veoma važna, jer ćemo biti smanjeni i s obzirom na probleme ove sezone, potreban nam je pozitivizam, dodatna motivacija i energija naših navijača.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje