utorak, 28. novembra 2023.

t1x2.net

spot_img

ABA: Partizan hteli da opere ljagu sa kupa Koraća protiv Zvezde

U nedelju, 6. marta, Partizan NIS će u hali „Aleksandar Nikolić“ dočekati Crvenu zvezdu MTS. Utakmica 21. kola AdmiralBet ABA lige, na programu je od 18:30 a ulazi u dvoranu biće otvoreni 2 sata pre početka duela. Slobodne prodaje ulaznica na sam dan utakmice neće biti, a KK Partizan NIS apeluje na navijače da u dvoranu dođu ranije, kao i da fer i sportski navijaju za crno-bele.

 

Kapiten, Rade Zagorac je pred novi duel protiv Crvene zvezde MTS izjavio:

„U principu mislim da je dobro što nakon veoma loše utakmice koju smo odigrali u finalu kupa pre dve nedelje imamo šansu za, uslovno rečeno, popravni. Zvezda je mnogo iskusnija ekipa od nas u svakom smislu, mnogo starija ekipa od nas sa igračima koji su odigrali puno ovakvih utakmica. Uostalom, oni su prvi na tabeli ABA lige. Mislim da je od neizmerne važnosti da na pravi način pristupimo utakmici u smislu da je derbi jedna drugačija utakmica koja mora da se igra na drugačiji način. Mora da se igra ne isključivo košarkaški već mora i dosta onog ‘prljavog’ posla na terenu da se obavi. Poput zagrađivanja, trčanja, tih sitnih stvari koje uvek prave razliku. Uopšte da bismo došli u situaciju da pobedimo utakmicu mislim da su te stvari od izuzetne važnosti. Malo je vremena da spremimo utakmicu jer je praktično cela ekipa bila u reprezentativnim prozorima. Zajedno smo od srede, neki čak od četvrtka tako da nije bilo puno vremena ali mislim da smo uradili dobar posao“, istakao je Zagorac.

Trener crno-belih, Željko Obradović pred sutrašnji derbi kaže:

„Posle izuzetno loše odigrane utakmice u kupu i slike koju smo prikazali, mislim da je trenutak da reagujemo i nadam se da ćemo reagovati. Ono što je krasilo ovaj tim i što bih ja voleo da krasi je borbenost koja je ne maksimalna, nego preko toga. Mi to nažalost nismo imali u Nišu. Želim da se zahvalim navijačima koji su onako odreagovali posle utakmice, siguran sam da ćemo i sutra imati podršku, a ono što bih voleo je da svi mi shvatimo šta znači igrati utakmice protiv Crvene zvezde i šta znači braniti boje Partizana. To je ono odakle moramo da počnemo i da shvatimo da je to jedini način. Košarkaška igra i košarkaška utakmica zahtevaju još mnogo toga, ali prvi preduslov je maksimalna borbenost, motivisanost, a to nam je, čini mi se, apsolutno nedostajalo u finalu kupa. Igramo protiv tima koji igra veoma dobro, ali to je prilika za nas da pokažemo sve ono što imamo i sve ono što nas je krasilo od prvog dana. To je bila ideja, to sam rekao prvog dana kad smo izašli na prvu utakmicu i malo je reći da sam bio razočaran posle finalne utakmice isto kao i igrači. Od srede smo radili na jednom veoma dobrom nivou, odradili četiri treninga i pokušali da se spremimo maksimalno za ovu utakmicu. Pozivam navijače još jednom da nas bodre, da bodre ekipu kao što su stalno do sada radili. Da budu uz nas, nadam se da ćemo uspeti da im vratimo na najbolji mogući način. Nadam se da će pobediti fer i sportska atmosfera, da će se kao i uvek pričati samo o košarci i da sve bude u okviru fer-pleja“, istakao je Obradović.


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje