ponedeljak, 04. decembra 2023.

t1x2.net

spot_img

ABA: Pavićević kaže da ima razloga za optimizam pred Budućnost

Nekoliko sezona su utakmice između Budućnosti i Mornara bile i crnogorski i regionalni derbi. Ovoga puta, zbog lošeg starta Barana, meč je izgubio status regionalnog derbija. Ali, svakako je važan za oba kluba. Podgoričani su, nesumnjivo, favoriti.

Mihailo Pavićević biće ponovo na klupi Mornara Barsko zlato.

Nije nas ni ove godine mimoišao COVID, na početku prvenstva kao i prošle godine. Na svu sreću, za sada prolazimo bez nekih većih zdravstvenih posljedica. Nadam se da će tako i ostati. Ispoštovao sam protokol izolacije i sve instrukcije ljekara, lagano se vraćam poslu.“

Trener barskog abaligaša biranim riječima govori o rivalu, ali i konstatuje uspon forme svog tima.

Utakmica protiv Budućnosti ne dolazi u dobrom trenutku. Mi smo već od drugog poluvremena u Istanbulu u FIBA Evrokupu pokazali da podižemo igru i formu, da sve to bolje izgleda nego na početku prvenstva. Potvrda tih mojih riječi je i dobar rezultat koji smo ostvarili u Evropi, pobjede protiv dvije kvalitetne ekipe, kao i utakmica protiv Zvezde gdje smo do posljednjih pet minuta bili u egalu i ’na loptu’. Sve to daje nam za pravo da kažemo da ekipa polako izlazi iz igračke krize a rezultatski to moramo da u ABA ligi što prije materijalizujemo. Nažalost, nije dobar trenutak za popravljanje rezultata. Idemo na noge ekipi koja je u jako dobroj formi, to je jedna od najkvalitetnijih i najiskusnijih ekipa u ligi što pokazuje igrama. Ali, ne možemo birati protivnike. Mi smo podigli igru tako da ćemo probati da pružimo što je moguće veći otpor Budućnosti i da eventualno iskoristimo njihov loš dan, pa da se nadamo iznenađenju. Najbitnija stvar jeste da je ekipa svjesna da može mnogo bolje i to me raduje. Jednostavno, vjerujemo u ono što radimo. Rezultat u ovom trenutku nije dobar, ali duga je sezona. Nama je ove sezone prevashodni cilj da obezbijedimo opstanak, a sve što napravimo preko toga biće dobro. Kažem, nismo planirali da ovako počnemo sezonu, ali nismo jedina ekipa koja se susreće sa ovim problemom. Ove posljednje tri-četiri utakmice daju nam za pravo da se nadamo boljim danima“, zaključio je Paićević.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje