utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Pojačani domaćin očekuje oslabljenog gosta

U nedelju 9. januara od 12 časova Mega Mozzart će u okviru 15. kola ABA lige dočekati Cibonu u hali Mega Factory.

Prethodne dve utakmice Mege u ABA ligi su odložene zbog velikog broja pozitivnih nalaza na Kovid-19 među igračima i stručnim štabom kluba, pa će meč protiv Cibone biti prvi od 19. decembra i utakmice sa Zadrom.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Cibone istakao da će ključ biti da njegova ekipa pronađe ritam posle situacije sa Kovidom u kome je prethodno bila:

– Morao bih pre svega da se osvrnem na situaciju u prethodnih 20-ak dana, praktično smo bez utakmice, a preko 15 dana nismo mogli da treniramo u kompletnom sastavu zbog situacije sa Kovidom. I na utakmici protiv Cibone nećemo biti kompletni, Nikola Jović koji se poslednji zarazio Kovidom je još uvek u fazi oporavka. Obzirom na celu novonastalu situaciju, potpisali smo dva igrača, Aleksu Uskokovića koji će pojačati bekovsku liniju do kraja sezone, koja je posebno oslabljena izostankom Kazalona koji se povredio na utakmici protiv Splita zbog koje će odsustvovati još neko vreme, kao i iskusnog Borisa Savovića koji će pojačati unutrašnju liniju. Mi smo se u prethodnih nekoliko dana koliko-toliko kompletirali i pokušali da se u mikro ciklusu spremimo za veoma zahtevnu utakmicu protiv Cibone koja nas očekuje. U pitanju je jako mlada i talentovana ekipa koja je odlično vođena od strane mog kolege Vlade Jovanovića. Ključ utakmice će biti da pronađemo ritam posle ove situacije sa Kovidom pošto je sigurno je da će biti fizički zahtevna utakmica na šta ćemo morati da pronađemo način da odgovorimo.

Mega Mozzart utakmicu protiv Zadra dočekuje sa skorom od pet pobeda i sedam poraza dok Cibona ima skor 5-9. Mega i Cibona su se do sada sastali 17 puta u regionalnom takmičenju uz skor 10-7 za Megu, a poslednji susret je bio u 2. kolu ABA lige ove sezone kada je Cibona slavila u Zagrebu sa 89:84. Mega je prethodna dva kola ABA lige propustila zbog velikog broja Kovid-19 nalaza u klubu, dok je Cibona u prošlom kolu na svom terenu izgubila od Mornara sa 65:82.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje