četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Pred derbi sa Zvezdom, igraju sa FMP-om

Košarkaši Cedevite Olimpije dočekuju FMP iz Železnika u Arenu Stožice u ponedeljak od 18 časova, a igrači trenera Jurice Golemeca pokušaće da zabeleže treću uzastopnu pobedu u trećem kolu regionalne lige.

Za razliku od Zmajeva, košarkaši FMP -a novu regionalnu sezonu započeli su pobedom i porazom. Potonje su doživeli u meču prvog kola sa Budućnošću VOLI (72:82), a potom je tim iz Železnika prvog dana oktobra savladao Igokeu na domaćem parketu 89:81. Najbolji strelci FMP -a bili su Marko Radonjić i Nenad Nerandžić, obojica su postigli 18 poena.

Cedevita Olimpija savladala je prošlog vikenda u Čačku Borca 85:76. Najbolji strelac u zeleno-narandžastom dresu bio je Jacob Pullen sa 23 poena. Prošle sezone Ljubljančani su se dva puta takmičili sa FMP -om, a domaći su u oba meča zabeležili pobedu. Krajem decembra 2020. bilo je 91:88 za FMP u Železniku, a krajem februara ove godine izabrani igrači glavnog trenera Jurice Golemeca u Stožicama slavili su pobedu sa 94:86.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
FMP je uvek neugodan rival, a igrači iz Železnika igraju sa puno energije. Njihov mladi trener sastavio je veoma dobar tim. Tim je atletski, i ima dosta iskusnih igrača, za razliku od prethodnih sezona. Svakako da nas ne čeka laka utakmica, pa se prema tome pripremamo i analiziramo naše konkurente. Čekaćemo ih spremne da naše Stožice zadrže bez poraza. Ovom prilikom bih pozvao sve naše navijače na utakmicu, jer svi želimo da naše tribine budu sve punije i živahnije od meča do meča “.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje