četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Trener Mege zna recept za nastavak pobedničkog niza

U nedelju 24. januara od 12 časova Mega Soccerbet će u okviru 16. kola ABA lige dočekati ekipu Cibone, a utakmica će se zbog poznate situacije sa pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su se pobedom u Zadru u prošlom kolu vratili na pobednički kolosek pa će utakmica protiv Cibone biti prilika da ostvare 11. pobedu u regionalnom takmičenju.

Trener Mege Vladimir Jovanović je izjavio da njegova ekipa mora da spreči tranziciju i poene iz drugog napada Cibone:

– Igramo protiv jako dobrog tima koji je pretrpeo promene u odnosu na početak sezone. Dolaskom Markote, Planinića i Rejnoldsa dobili su iskustvo i kvalitet, pogotovo na pozicijama jedan i pet. To je ekipa koja poseduje napadački arsenal, odlikuje ih kvalitetna tranzicija, pokušavaju da valorizuju sav svoj talenat. Jako su brzi i uporni, što su pokazali i u prvoj utakmici u Zagrebu gde su posle naše odlične igre u prvoj četvrtini i velikog vođstva, pre svega svojim najvećim kvalitetom trčanjem, uspeli da se vrate u egal utakmicu. Naša prva i osnovna ideja je da im ne dozvolimo tranziciju i poene iz drugog napada. Moramo pre svega da budemo okrenuti sebi i da brinemo o svojoj igri u odbrani i napadu, kao da pokušamo da uspostavimo neke standarde sa povišenom energijom i intezitetom, što je veoma bitno ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata.

Posle 15 odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet trenutno ima skor 10-5 dok Cibona ima tri pobede i devet poraza. Ove dve ekipe su se do sada sastale 15 puta u ABA ligi uz skor 9:6 u korist Mege. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru trećeg kola ove sezone, Mega je slavila u Zagrebu sa 73:77.


Izvor: KK Mega

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje