sreda, 06. decembra 2023.

t1x2.net

spot_img

ABA: Trener Mornara vidi šanse protiv Zvezde

Jedina ekipa u regionalnoj ligi sa kojom Mornar Barsko zlato ima izrazito negativan skor jeste Crvena Zvezda MTS. U dosadašnjih 14 duela, računajući i tri utakmice plej-ofa u martu i aprilu 2018, „crveno-beli” vode 12:2.

Barani su pobjede zabilježili samo 25. marta 2018, u revanš meču polufinala plej-ofa, 88:84, i 10. februara 2020. kada su u okviru 19. kola ABA lige slavili 71:64, oba puta pred svojim navijačima. Posljedna utakmica u Baru, 24. oktobra prošle godine, završena je pobјedom Zvezde 77:69.

Naravno, „crveno-beli” su favoriti i pred duel 18. kola AdmiralBet ABA lige, iako je Mornar Barsko zlato, od kada se „oslobodio” FIBA Eurokupa, zabilježio šest pobjeda u osam mečeva, od kojih polovinu u gostima.

Trener Mihailo Pavićević ističe da Mornar zna šta ga čeka u Beogradu.

Gostujemo najboljoj ekipi u ABA ligi, koja to svojim igrama i rezultatom pokazuje, ekipi koja je pravljena za Evroligu. Samim tim jasno je kakve su joj ambicije u ABA ligi. Zvezda je sastavljena od provjerenih, iskusnih, izuzetno kvalitetnih igrača. Na svakoj poziciji ima dva ili tri podjednaka igrača. To znači 12 igrača u rotaciji, čak sada i više od 12 koji su spremni da igraju na istom nivou.”

Pavićević napominje da njegov tim ima šta da izgubi u Beogradu, a to je utakmica. On prvenstveno gleda u svoju avliju, ali krajem oka zaviruje i u mogući umor Zvezdinih igrača.

Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Naš pristup jeste da u ABA ligi ne dijelimo ekipe na bolje i lošije nego da svakog protivnika shvatamo podjednako. Pokušaćemo da iskoristimo eventulni umor domaćih igrača jer imali su ove nedjelje već dvije jake utakmice. Naravno, nećemo se samo uzdati u njihov hipotetički umor već moramo da odigramo maksimalno fokusirano i ozbiljno. Pred ovakve mečeve koristi se obično onaj izraz ‘nemamo šta da izgubimo’. Sa tim se nikad nisam slagao jer uvijek kažem da imamo šta da izgubimo – utakmicu. Mi i treniramo radi utakmica.

Trener barskog abaligaša svjestan je da sve u predstojećem duelu, prije svega, zavisi od Zvezde.

Sigurno da ćemo ući u meč sa željom i voljom da se pokažemo u što boljem svijetlu i da eventualno iskoristimo neke njihove slabosti i tu neku vrstu umora. Na nama je da odigramo što je moguće bolje i, u krajnjoj liniji, da budemo spremni ukoliko se ukaže prilika za iznenađenje. Ipak, treba biti objektivan: sve zavisi od Crvene zvezde, jer kvalitet je isključivo na njenoj strani. Ako Zvezda odigra na nivou na kojem je odigrala protiv Olumpijakosa ili u Ljubljani onda se, što se kaže, ona pita.


Izvor: KK Mornar

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje