četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Trijumf Partizana u Zagrebu

U 7. kolu ABA j.t.d. lige, crno-beli košarkaši su pobedili Cibonu u „Draženovom domu“ sa 75:82 (21:27, 19:23, 25:17, 10:15).

Pobeda Partizana NIS u Zagrebu! Crno-beli su u 7. kolu ABA j.t.d. lige savladali Cibonu u „Draženovom domu“ sa 75:82 i tako došli do četvrte pobede u regionalnom šampionatu. Tokom prve četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali su crno-beli u finišu ovog perioda uspeli da se odvoe na +6. Sa osam poena u nizu, košarkaši Partizana su na početku druge četvrtine stigli do dvocifrene prednosti koju su zadržali do poluvremena (40:50).

U nastavku susreta, domaći tim je uspeo da dođe do izjednačenja, čak i do prednosti, ali su crno-beli krajem treće i početkom četvrte četvrtine zahvaljujući seriji od 18:0 i definitivno rešili ihod još jednog klasika regiona.

Na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice, trener crno-belih Sašo Filipovski je izjavio:

„Čestitke igračima Cibone, imaju mladost i brzinu, tako da su pokazali da ne odustaju na ovoj utakmici. Počeli smo dobro u napadu, a u odbrani smo primili previše poena, 40 u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini smo imali pad koncentracije i susreli smo se sa tim povredama i problemima sa faulovima, gde smo morali da reagujemo onako kako nismo trenirali, sa nekim igračima na pozicijama koje nisu njihove. Sve u svemu, uvek treba da se nađe put ka pobedi. Našli smo put ka pobedi, primili manje poena u drugom nego u prvom poluvremenu, tako da sam zadovoljan sa pobedom. U igri normalno da ima mnogo uspona i padova i treba na tim stvarima dosta da se radi. Najvažnije je da uspemo da se oporavimo i da ove povrede prođu, da možemo normalno da radimo jer nas čeka stvarno težak ritam u narednih deset dana”, rekao je Filipovski.

Crno-beli se noćas vraćaju u Beograd gde ih očekuju tri utakmice u periodu od 17. do 23. novembra. Prvo će u utorak Partizan NIS dočekati Uniks iz Kazanja, zatim 19. novembra Huventud, dok je 23.11. na programu bio duel protiv Crvene zvezde MTS.

Cibona

Bilinovac 1, Radovčić 3, Marić, Bundović 20, Vucić, Novačić 2, Prkačin 16, Gnjidić 2, Drežnjak 15, Mur 6, Markota 8, Nakić 2

Partizan NIS

Miler-Mekintajer 5, Mika 8, Zagorac 6, Pejdž 16, Dangubić 13, Gordić 6, S. Janković, Angola, Veličković 2, N. Janković 15, Tomas 11, Trifunović


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje