četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Zvezda gostuje u Podgorici

Košarkaši Crvene zvezde nisu imali ni malo vremena da analiziraju utakmicu i veliku pobedu u Atini koja je izvojevana nad ekipom Panatinaikosa. Još manje da se odmore pred novi izazov…

Već naredno jutro nakon slavlja u „OAKA Areni“ crveno-beli su otputovali za Podgoricu gde ih već u nedelju očekuje nova vrlo teška utakmica i meč  22. kola ABA lige sa ekipom Budućnosti VOLI.

Meč u dvorani „Morača“ bez prisustva publike igra se u nedelju od 20 sati. Za razliku od crveno-belih, koji su u Podgoricu stigli u subotu u ranim popodnevnim časovima pravo iz Atine, tim Budućnosti priprema se od srede za ovaj meč.

Ovo će biti 46. duel u regionalnom takmičenju, a crveno-beli imaju prednost od 23-22 u pobedama.

Meč pred koji trener Dejan Radonjić ukazuje na veliki kvalitet ekipe Budućnosti, ali i činjenicu da je ekipa Crvene zvezde odigrala u petak uveče izuzetno tešku utakmicu u Grčkoj:

„Igraćemo u Podgorici četvrti meč za samo 7 dana, počev od večitog derbija prošle nedelje, preko Cibone i Panatinaikosa u Atini. Sada nas očekuje Budućnost, ekipa koja je dobro formirana od domaćih igrača koji su tu u kontinuitetu, imaju i kvalitet i iskustvo igranja evroligaških utakmica. To je tim koji predvodi Nikola Ivanović koji je možda i najbolji plej ABA lige, Džastin Kobs koji je takodje tu, je već starosedelac. Melvin Edžim je pokazao izuzetno visok kvalitet tokom ove sezone, Rid koji je doneo ogromnu čvrstinu u reketu i doneo balans izmedju spoljne i unitrašnje igre. Nikako se ne smeju zaboraviti Danilo Nikolić koji na poziciji 4 donosi dodatni kvalitet i taktičke mogućnosti za svoj tim, pa naravno i Apić i Luka Mitrović. Zbog svega navedenog, svesni smo da nas očekuje težak meč, ali prvo vodeći računa o tome da se odmorimo koliko je to moguće od utakmice u Atini, vidimo u kom sastavu ćemo nastupiti i konačno pripremimo meč u Morači“ izjavio je pred nedeljnu utakmicu trener crveno-belih i dodao: „ Ekipa Budućnosti ima pobedu u Beogradu kao veliki zalog, igraju vrlo konstantno u ABA ligi, a sigurno da im je jako značajno i učešće u Evrokupu gde imaju izuzetnu priliku da se domognu i same završnice tog takmičenja. Dobro balansirana ekipa sa velikim iskustvom domaćih igrača i dodatno ojačana kvalitetnim strancima“ rekao je Radonjić.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje