četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Zvezda gostuje Zadru

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u nedelju u ranim popodnevnim časovima u Zadar gde ih u ponedeljak očekuje meč poslednjeg 26.kola regularnog dela ABA lige.

Crveno-beli gostuju ekipi Zadra, a meč će se odigrati u ponedeljak u 18 časova u staroj i legendarnoj dvorani “Jazine”.

Ekipa Crvene zvezde koja je otputovala kompletna u Hrvatsku ima priliku da pobedom u ponedeljak osigura prvo mesto na tabeli čime bi stekla prednost domaćeg terena pred početak plej ofa, koji i zvanično startuje 3.maja prvim polufinalnim utakmicama.

I pored činjenice da su crveno-beli osigurali plej of nakon izuzetno teške sezone u kojoj su osim izuzetnog intenziteta i brojnih utakmica koje su igrali na tri fronta (EL, ABA liga i Kup Radivoja Koraća) bili tim koji je bio najpogodjeniji virusom Covid-19, meč u Zadru je lepa prilika za crveno-bele da dodju do prvog mesta na tabeli.

Posao neće biti nimalo lak. Ekipa Zadra osigurala je opstanak u ligi, a ovaj iskusan tim pokazao je u nekoliko utakmica posebno protiv ekipa koje su pretendovale na najviši plasma da ima kvalitet, dobre šutere i unutrašnju igru.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić: “ Očekuje nas meč protiv ekipe koja je znala da odigra jako dobre utakmice u ABA ligi. Svesni smo važnosti meča i zato želimo da dobrom igrom u oba pravca gradimo rezultat i dođemo do onoga što nam je najvažnije a to su bodovi protiv jedne vrlo iskusne i dobre ekipe Zadra” rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić: “ Teška utakmica je pred nama jer znamo šta nam donosi i to protiv ekipe koja je ostvarila svoj cilj i sigurno nas čeka rasterećena u ovom meču. Recept za ovakve duele se zna, dobra igra u odbrani, čvrsto, borbeno na svaku loptu jer pobeda donosi prvo mesto pred plej of. Zadar ima vrlo iskusne igrače, uvek su imali dobre šutere, borbenu ekipu jake centre. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do bodova” rekao je kapiten crveno-belih.

Ovo ‘ćé biti 36.duel dva tima u ABA ligi crveno-beli vode 23-12 u pobedama, a u poslednjem duelu koji su odigrali ove sezone u Beogradu Crvena zvezda je slavila 81:66.

Ekipa Crvene zvezde treniraće u nedelju uveče u dvorani “Jazine” pred utakmicu koja se igra u ponedeljak od 18 sati.

Odmah po završetku meča ekipa se vraća u Beograd i počinje pripreme za početak doigravanja koje startuje odmah nakon Uskrsa.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje