četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Zvezda osvaja titulu na domaćem parketu?

KK Crvena zvezda mts u petak igra utakmicu sezone. U dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ sa početkom od 20 časova i 30 minuta igra se odlučujuća peta utakmica finala plejofa protiv Budućnosti. U izostanku spoljnih faktora u dvorani ’’Morača’’ verovatno ove utakmice ne bi ni bilo, ali kada je već tu, želja svih je da se trofej podigne u svojoj kući koja će se braniti do poslednjeg atoma snage. Sportski, časno, ali bez želje da se ustukne na bilo koji pokušaj nepravde.

Pred peti i odlučujući meč govorio je kapiten ekipe Branko Lazić:

’’Nema šta puno da se kaže o ovoj utakmici. Peta je utakmica, poslednja u seriji i odlučujuća za trofej. Očekujem od cele ekipe i svih ljudi da damo svoj maksimum, izađemo na teren sutra i dobijemo tu utakmicu’’, istakao je Lazić.

Potom se na konferenciji za medije obratio i trener ekipe Dejan Radonjić:

’’Posle četiri odigrana meča između Crvene zvezde i Budućnosti, imamo sutra završetak serije i ovogodišnjeg izdanja ABA lige. I mi i Budućnost uspeli smo da dobijemo mečeve na svom parketu i tako dovedemo seriju do još jednog duela. Kao što sam rekao posle utakmice u Podgorici, na nama je zadatak da odbranimo svoj teren i da na taj način dođemo do trofeja. Čitave sezone bila je borba u regularnom delu i mi smo na kraju uspeli da obezbedimo prvo mesto koje nam je donelo mogućnost da na našem parketu dođemo do ostvarenja cilja. Jako smo svesni činjenice da igramo protiv kvalitetnog protivnika i da nas čeka težak zadatak. Mečevi su bili dobri, interesantni i bilo je perioda igre kada smo bili dobri, bilo je i elemenata gde sigurno ima prostora da popravimo neke stvari. Zato smatram da je u sutrašnjem meču jako bitno za nas da u segmentima igre gde nismo dovoljno dobri, napravimo iskorak, a posebno u odnosu na mečeve koje smo igrali u Podgorici. O dobroj koncentraciji i energiji ne želim puno da pričam, a ta koncentracija je faktor koji može da odlučuje. Oni u svojim redovima imaju kvalitet na svim pozicijama i biće za nas veliki zadatak da iskontrolišemo taj kvalitet. Imaju jake ’’bol hendlere’’, igrače koji imaju kapacitet da kontrolišu igru – Kobs, Ivanović, Dela Vale… Svojim iskustvom prave prednost, znaju da uđu u kontakt, iznude faulove, dobre šutiraju i prodiru… Naravno, tu su i igrači na drugim pozicijama koji su bili kvalitet u prethodnim mečevima. Edžim koji pokriva dve pozicije, dobrom i čvrstom odbranom daje veliki doprinos pobedama Budućnostima, kao i Popović. Danilo Nikolić je šuter velikog kalibra i šutirao je bez promašaja 6/6 za tri. Luka Mitrović koji je najbolje partije u dresu Budućnosti pružio baš u ovoj finalnoj seriji. Jasno je u potpunosti da moramo da igramo dobro da bismo dobili meč, radimo bolje neke stvari, imamo stabilnost u igri i da interval dobre i stabilne igre bude toliko dugačak da možemo da kontrolišemo dešavanja na terenu’’, istakao je u uvodnom izlaganju Dejan Radonjić.

Usledila su pitanja prisutnih novinara, a prvo je bilo o procentima šuta za tri i koliko bi bilo značajno da oni budu bolji u petoj utakmici:

’’Generalno smatram da će ukupan kvalitet igre biti presudan. Ako budemo dobri u jednom segmentu, a to nema stabilnost i kvalitet ukupan, to neće imati značaj. Kvalitet ekipe Budućnosti zahteva da u svim segmentima igre budemo dovljno dobri i to garantuje jedan rezultat. U odbrani, u napadu, odgovorimo svim zahtevima. Naravno da je bitno da šut bude bolji nego što je bilo. Jednostavno, popravio se procenat šuta, a ne šut’’, rekao je trener crveno-belih.

Dejan Radonjić je upitan od strane novinara o odnosu broja faulova u prethodna dva meča i šta je razlog za veliku razliku u korist Budućnosti:

’’Ono što mogu da kažem je da mi pokušavamo da igramo agresivno duži period i u Kupu i u Evroligi, to radimo sada i pokušaćemo da to uradimo i sutra ponovo’’

A zatim je bilo nekoliko reči o publici koja je bila prisutna u ograničenom broju u prethodne četiri utakmice:

’’Svi znamo koliko je to značajno za nas. Nije bilo prijatno nikome što smo toliko dugo igrali u ambijentu koji je izazvan situacijom sa Koronom i sada smo imali priliku da igramo pred navijačima. Svi dobro znamo koliko ta podrška znači u ’’Pioniru’’, kao što je značila ekipi Budućnosti u Podgorici. Očekujemo da dobijemo još jednom veliku podršku, da nas navijači bodre i navijaju za nas i pomognu nam da dođemo do pobede’’, rekao je Radonjić koji je potom kratko prokomentarisao zdravstveni bilten ekipe:

’’Situacija je slična kao i pred poslednji meč koji smo igrali u Podgorici’’, rekao je Dejan Radonjić.

Utakmica Crvena zvezda mts – Budućnost igra se u petak od 20.30 ćasova u hali “Aleksandar Nikolić” a klub se povodom lažnih poziva navijačima oglasio na klupskom sajtu u četvrtak, takođe novinarima je saopšteno da će u dvoranu ući po identičnom protokolu (PCR test, potvrda o vakcinaciji i revakcinaciji ili potvrda o preležanom Covidu) prijatelji kluba, članovi uprave, UO, Skupštine kluba i sponzori…


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje