utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Zvezda protiv mlade ekipe želi trijumf

Košarkaši Crvene zvezde mts završili su u četvrtak izuzetno naporan ciklus utakmica u kome su uz putovanja i veliku potrošnju nakon povratka iz skoro tronedeljnog odsustva zbog virusa Covid, odigrali 6 utakmica u rasponu od samo 14 dana.

Osim što su igrali mečeve Evrolige i imali i duplo kolo tog takmičenja, crveno beli su paralelno obavili bez greške svoje obaveze i dobili dve utakmice u regionalnoj ligi protiv Cedevita Olimpije i Mornara.

Novi izazov je meč 19.kola sa ekipom Mege koja je na programu u ponedeljak od 15.30 časova u dvorani „Mega Factory“ u naselju Braće Jerković u Beogradu.

Naredni protivnik crveno belih je uz ekipu FMP najmlađi tim u ligu, ali koji je i ove sezone pobedama nad najvećim rivalima crveno belih i pretendentima za visok plasman, pokazao svoj kvalitet.

Trener Dejan Radonjić pristupa ovoj utakmici uz maksimalan oprez:

„ Posle izuzetno napornog perioda i duplog programa Evrolige, celog ciklusa u kome smo imali i putovanja čeka nas brzo meč sa ekipom Mege, i ove godine mladim timom sa ogromnim potencijalom i talentom. Igraju jako dobro u poslednje vreme i u odličnoj su formi. Mi smo vreme od poslednje utakmice iskoristili da se oporavimo od velikih napora i povreda koje nas takođe prate. Neizvesno je u kom ćemo sastavu igrati meč u ponedeljak. Potrebno je svakako da imamo energiju potrebnu za ovaj meč, budemo skoncentrisani i odigramo dovljno dobro kako bi došli do bodova“ rekao je trener crveno belih koji će se za sastav koji će nastupiti u ponedeljak, odlučiti na dan utakmice.

Ognjen Dobrić: „Očekuje nas teška utakmica za početak novog ciklusa. Prethodni je bio izuzetno zahtevan i naporan gledajući broj utakmica i stanje u kome smo bili nakon velike pauze koju smo napravili. Novi želimo da počnemo dobrom utakmicom protiv dobrog mladog, ambicioznog tima koji je pokazao veliki kvalitet i pobedama protiv ekipa koje su na papiru bile favoriti. Moramo da odigramo čvrstu odbranu, da uvedemo utakmicu u naš ritam kako bi došli do cilja i bodova“ rekao je Dobrić.

Ovo će biti 21. duel dva tima u regionalnoj ligi, u prvom meču ove sezone Crvena zvezda je prvog dana novembra slavila u hali „Aleksandar Nikolić“ rezultatom 81:67.

Osim meča protiv Mege, crveno bele do pauze zbog obaveza u nacionalnom kupu očekuju još mečevi protiv Uniksa u Kazanju i Zadra naredne nedelje (19h) u regionalnoj ligi.

Crvena zvezda mts je lider na tabeli są skorom 15-1 (dve utakmice manje), dok je ekipa Mege trenutno 7. na tabeli są skorom 8-8.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje