petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Abraham odabrao Italiju!

Engleski fudbaler – Tami Abraham novo je pojačanje italijanskog kluba – Rome.

23-godišnji napadač dolazi u rimski klub u transferu vrednom 40 miliona eura (koji će biti isplaćeni u nekoliko rata) plus eventualni bonusi od 5 miliona eura iz engleskog tima, Čelzija. Popularni „Plavci“ su u ugovor stavili povratnu klauzulu u iznosu od 80.000.000 eura, koju mogu da aktiviraju tek od leta 2023. godine. Talentovani golgeter je sa upravom „Vučice“ potpisao saradnju do kraj juna 2026. godine uz platu od 5 miliona eura po sezoni.

 

„Roma je od samom starta pokazala veliku nameru da me dovede. Roma je klub koji zaslužuje da se bori za titule i trofeje. Imao sam iskustvo osvajanja velikih trofeja i želim ponovo da budem u toj mogućnosti. Želim da pomognem ovom timu da to i ostvari. Velika je čast nositi broj devet u ovom klubu i jedva čekam da startujem“, istakao je Abraham.

Abraham je „dete“ Čelzija, a pravu priliku u prvom timu dobio je u minule dve sezone (predhodno je igrao na pozajmicama u Bristol Sitiju, Svonsiju, Aston Vili), kada je na 79 odigranih utakmica uspeo da postigne 30 pogodaka. Ipak, nakon dolaska Romelu Lukakua i ostanka Tima Vernera, jednostavno za njega nije bilo mesta u redovima „Plavaca“.

Mladi golgeter dolazi u rimski klub kao „zamena“ za Edina Džeka koji je prešao u redove milanskog Intera.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje