Španska liga Endesa odlučila je da odigra završni turnir od 12 ekipa u Valenciji bez publike gde je sistem takav da su timovi podeljeni u dve grupe po 6, a u polufinalnim mečevima igraće dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Situacija je kristalno jasna za grupu A gde je Barcelona prva, a Baskonia druga, tako da danas treba biti oprezan što se tiče klađenja na konačan rezultat, poene i igrače jer će verovatno treneri voditi utakmice fleksibilno i odmoriti neke igrače. Povrede su bile čest slučaj do sada na ovom turniru, stoga se nemojte zaletati da igrate na zvezde timova.

U grupi B jedno je šansu za prolaz izgubila Zaragoza, dok se za polufinale nadmeću Burgos, Gran Canaria, Real Madrid, Andorra i Valencia.

Izvor slike: https://www.basketball24.com/spain/acb/standings/

Dakle, sutra ćemo imati tri meča na programu:

15:30 Burgos – Andorra
18:30 Valencia – Gran Canaria
21:30 Real Madrid – Zaragoza

Ako Burgos trijumfuje protiv Andorre, a Valencia pobedi Gran Canariju, Burgos i Valencia prolaze dalje. U slučaju da Burgos pobedi, Valencia izgubi, a Real pobedi, imaćemo Burgos, Valenciju, Real i Gran Canariju sa skorom 3-2 gde bi Real bio prvi, a Gran Canaria druga. Pod uslovom da Andorra pobedi, isto će važiti kao i za Burgos u prethodnom primeru.
Pobeda Gran Canarije, a poraz Reala, bez obrzira kako odigrano između Burgosa i Andorre dovodi do toga da Gran Canaria bude prva, a Valencia druga.

U duelu između Valencije i Gran Canarije je mnogo jednostavnija situacija, jer ako Valencia pobedi, biće prva, a pobednik utakmice Burgos – Andorra ići će dalje. Dakle, Realu, kao najvećem favoritu, najbitnije je da Valencia izgubi.

U poslednjem meču Realu uz prethodno navedene okolnosti samo pobeda protiv Zaragoze omogućava prolaz.

Napominjemo da se turnir igra u snažnom tempu, svaka ekipa odigra 5 utakmica za 10 dana, tako da iznenađujući rezultati i ne čude.

Burgos – Andorra 

Generalno gledano, Burgos je za nijansu pokazao više od Andore na ovom turniru, a i generalno tokom sezone. Iako im je Earl Clark, možda i najbolji igrač, otišao, primetna je sjajna hemija među saigračima. Upravo je u regularnom delu Clark bio najzaslužniji u pobedi Burgosa protiv Andorre, dok je kod Andore odličnu rolu imao Diagne koji će propustiti turnir zbog povrede. Andora u odnosu na taj period nema na raspolaganju ni Muslija što ih čini veoma ranjive u reketu. Ovo su jedine dve ekipe koje su savladale Real na turniru i to Andorra ubedljivo, čak su u trećoj četvrtini vodili protiv Reala +20. Njihova agresivna igra u odbrani je najviše uticala na pobedu, kao i retko viđena rola Clevina Hannah-a, plejmejkera Andore. Burgos deluje nešto kompletnije kao ekipa i stoga upravo njima dajemo veću šansu za pobedu iako su sinoć odigrali iscrpljujuć meč protiv Valencije gde zamalo nisu pobedili. Igrači Andore su se takođe potrošili protiv Reala, a pitanje je mogu li da prikupe snagu i motivaciju da ponove sličnu partiju.

Kvota na pobedu Burgosa je oko 1.75 što je zaista pristojno, ali i pokazuje da će meč biti neizvesan.

Valencia – Gran Canaria

Kvota na Valenciju će biti niska zato nećemo predlagati ovaj meč. Verujemo u pobedu Valencije, jer ova ekipa zna da odigra pod pritiskom. Na ovom turniru igraju odlično, a jedini poraz im je naneo Real (95-90) gde je malo falilo da Valencia pobedi. Gran Canaria solidna, vanserijske partije Burusisa donele su im šansu da se bore za polufinale. Veliko će iznenađenje biti ako Gran Canaria pobedi. Valencia je efikasna ekipa i na ovom turniru su postizali minimalno 89 poena po utakmici, ali statistika govori da poslednje tri utakmice protiv Gran Canarije nisu slavili. Možete pokušati sa poenima ovu utakmicu jer se Valencia uvek bazira na napad.

Real Madrid – Zaragoza

Takmičarski značaj ovog meča zavisi od utakmice koja će se odigrati pre ove, tako da ako Valencia trijumfuje, očekujte da Real ne izađe u najjačem sastavu.

Igrače ćemo na dan utakmica predložiti.


Izvor slike: https://www.realmadrid.com/noticias/2019/06/el-real-madrid-se-enfrentara-al-ganador-del-valencia-basket-unicaja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here