petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Afelaj „okačio kopačke o klin“

Nekada velika „nada“ holandskog, ali i evropskog fudbala – Ibrahim Afelaj potvrdio je da u 34. godini života završava svoju igračku karijeru.

Ofanzivni vezista je tako nakon 16 godina igranja na seniorskom nivou, doneo odluku da „okači kopačke o klin“.

„Ono što sam želeo, nažalost se nije ostvarilo. Ipak, prihvatio sam to. Znate, ovo je momenat koji pre ili kasnije mora da dođe. Radujem se novom poglavlju u svom životu“, poručio je Afelaj.

Afelaj je „ponikao“ u ekipi – PSV-a, a za prvi tim ovog kluba debitovao je tokom 2004. godine. Nakon šest sezona u Ajndhovenu realizovao je veliki transfer u Barselonu, gde se nije dobro snašao, te je prosleđivan na pozajmice u – Šalke 04 i Olimpijakos. Tokom leta 2015. godine stigao je u Stouk, gde je proveo četiri godine, a poslednju takmičarsku sezonu 2019/2020 igrao je u svom matičnom klubu, PSV-u.

Sa „Filipsovcima“ je uspeo da osvoji četiri titule prvaka Holandije i jedan nacionalni Kup, sa Barselonom u sezoni 2010/2011 – duplu krunu u Španiji i Ligu Šampiona, prvenstvo Grčke u dresu Olimpijakosa, dok je sa selekcijom „Lala“ na Svetskom prvenstvu 2010. godine zauzeo drugo mesto.

Za reprezentaciju Holandije nastupao je u periodu od 2007. do 2016. godine, ukupno odigravši 53 utakmice na kojima je postigao i sedam pogodaka.

Afelaj – igrač velikog talenta koji je nekada mnogo obećavao, ali je uspeo da ostvari samo delić onoga što su mu mnogi predviđali…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje