petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrička Liga šampiona (1.kolo) – Najave i predlozi za klađenje

U sezoni 2021. kao i prethodnih godina grupnu fazi najjačeg klupskog takmičenja u Africi, igraće 16 timova, raspoređenih u 4 grupe sa po 4 tima, prvo kolo na programu je u petak 12. februara 2021.godine


20:00 AS Vita Club (DR Kongo) – Simba (Tanzanija)

Domaći tim i jedan od dva predstavnika Demokratske Republike Kongo u ovom takmičenju, AS Vita Klub ulazi u ovogodišnje takmičenje, a da je pritom nacionalno prvenstvo u prekidu, poslednji meč odigrali su 6.janura kada su savladali prvoplasirani tim na tabeli Sanga Balende sa 2:0, tako da će oni praktično bez takmičarkog ritma igrati na početku Lige šampiona. U kvalifikacijama su bili bolji od ekipe iz Zambije, Young Baffallos, 2:2 u Zambiji i pobeda na domaćem terenu 4:1 uz odličnu partiju napdača Lilepoa. Vita Club je odličan domaćin kada se radi o mečevima u okviru Afričke Lige šampiona, u poslednjih 28 mečeva na svom stadionu, imaju 20 pobeda, 5 remija i svega 3 poraza, među pobeđenima je i današnji rival Simba i to 2019-te godine, kada je bilo 5:0.

Sa druge strane tim Simba, jedan je od najpopularnijih timova Afrike, gotovo čitava Tanzanija navija za ovaj klub i redovan je učesnik kontinentalnih takmičenja, do grupne faze ove godine došli su prolaskom nigerijskog tima Plateau 0:0 na domaćem terenu i pobeda u gostima 0:1, potom poraz od zimababveanskog Platinuma u gostima 1:0, ali i pobeda 4:0 na domaćem terenu. Ono što je tradicionalno njihov veliki problem jesu mečevi van svog stadiona, gde često umeju da pretrpe i jako ubedljive poraze, poput 4:1 od TP Mazembea, 5:0 od Vite, 5:0 od Al Ahly-a, ukupno 2 pobede, 1 remi i čak 9 poraza na poslednjih 12 gostovanja u Ligi šampiona (uključujući i kvalifikacije)

Svakako da ćemo u međusobnim mečevima ova dva tima videti dva potpunu različita meča, ali u prvom koji se igra u DR Kongu, sve osim pobede domaćina bilo bi veliko iznenađenje, pobeda Vita Cluba plaća se kvotom 1,65, a vi možete pokušati i sa igrom 1&D2+.


20:00 Zamalek (Egipat) – MC Alger (Alžir)

Imaćemo mini derbi severa Afrike već u prvom kolu, gde će trenutno proplasirani tim Egipatskog prvenstva Zamalek, dočekati јako neprijatno iznenađenje na startu šampionata Alžira, tek sedmoplasirani MC Alger. Domaći tim jedan je od dva najveća kluba Egipta, ali u okvirima Africe važe za velikana koji dolazi do završnice kontinentalnih takmičenja. Zamalek je trenutno provplasirani tim lige, gde posle 11 mečeva imaju čak 26 osvojenih bodova. U Afričkoj Ligi šampiona, imaju svega 1 poraz i to od velikog rivala Al Ahlija u poslednjih 15 domaćih mečeva uz 3 remija i 11 pobeda, igrači poput Zizo-a, Obame, Ashoura i napadača Bencharkia, svakao daju za pravo ovom timu da se nada plasmanu u najboljih 8 u Africi.

Sa druge strane MC Algere prošlu prekinutu sezonu u Alžiru završili su na 3.mestu, pa su kroz kvalifikacije stigli do grupne faze. Oni su najpre izbacili tim iz Benina, Buffles (1:1 u gostima i pobeda 5:1 u Alžiru), da bi potom slavili protiv tuniskog Sfaxiena, poraz u gostima 1:0 i pobeda kod kuće 2:0. U domaćoj ligi su tek na 7.mestu, a imaju seriju od 4 vezana meča bez pobede (2 remija i 2 poraza). Deluje da baš nešto ne štima u ovom timu, koji u startnih 11 gotovo da nema stranaca, već uglavnom igra 11 igrača iz Alžira. Oni nisu redovni učesnici Lige šampiona, ali kada su se tu našli, nisu se proslavili u gostima, imaju učinak od 9 poraza, 3 remija i samo 1 pobedu u gostima u Ligi šampiona. Još jedan bitna infoamcija, oni su 4.februara ostali bez trenera Nabil Neghiza koji je dao ostavku. a novi trener je Amrani koji će debitovati na ovom meču.

Svakako da je Zamalek tim koji je ogroman favorit na ovom meču, iako neće biti publike, domaći teren je nešto što bi gotovo sigurno trebalo da donese pobedu domaćeg tima, svakako da shodno formi gosta, nije loše pokušati ni igru SP1 (pobeda domaćina bez primljenog gola).


Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Troph%C3%A9e_de_la_Ligue_des_champions_de_la_CAF.jpg

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje