četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrička Liga šampiona (2.kolo) – Najave i predlozi za klađenje 23.02.2021.

U sezoni 2021. kao i prethodnih godina grupnu fazi najjačeg klupskog takmičenja u Africi, igraće 16 timova, raspoređenih u 4 grupe sa po 4 tima,d rugo kolo na programu je u utorak 22. februara 2021.godine


14:00 AL MERREIKH (Sudan) – VITA CLUB (DR Kongo)

Mnogima u Evropi je nepoznato da klubovi u Sudanu dosta ulažu u timove i dovode za afričke uslove jako dobre igrače, čak i iz Evrope, tim domaćina predvodi Miodrag Ješič sa klupe, a radi se o timu koji je jedan od dva najjača kluba Sudana. Uz to oni su u prvom kolu sasvim očekivano poraženi 3:0 na gostovanju prvom favoritu grupe, ekipi Al Ahly, tako da ukoliko žele da ostanu u trci, danas je pobeda pod obavezno za ovaj tim, pored domaćih igrača, tim čine i igrači pristigli iz Evrope, defanzivac Eboussi, došao iz Švedske, potom veznjak Edjomariegwe (prošle godine igrao jaku ligu Maroka), kao i napadači Romario Balde, prošle sezone član portugalskog Leixoesa, potom reprezntativac Jamajke, Daren Matoks, pristigao iz MLS lige, uz to stigao je i reprezentativac Ugande, Kyeyune.

Ono što je isto važna činjenica jeste da Al Merriekh ima 7 vezanih pobeda na domaćem terenu kada se radi o mečevima Lige šampiona (kvalifikacije plus grupna faza), uz najmanje 2 postignuta gola na svakom meču.

Vita Club je drugi tim DR Konga, a u prvom meču razočarali su svoje pristalice koje su očekivale laganu pobedu nad Simbom, koja je odnela sva tri boda 0:1 i tako došla u odličnu poziciju da prođe dalje, jer ima brejk sa strane, što nije česta situacija u Africi. Tim je sastavljen od domaćih igrača uz nekoliko internacionalaca, pa čak i jednog iz sudana, Mohamed Elmustapha koji igra u napadu tima.

Oni su u seriji od 11 mečeva bez pobede u okviru Afričke Lige šampiona, imaju u tom periodu 6 poraza i 5 remija.

Mišljenje urednika: Domaći tim ima veliki ambcije, naročito jer je njihov veliki rival iz Sudana, Al Hilal Omdurman, prošle godine igrao jako dobro u ovom takmičenju, pa žele da nastave u tom ritmu, tipujemo pobedu domaćina po kvoti 1,75!


14:00 Petro Atletico (Angola) – Wydad (Maroko)

Duel grupe C, gde će domaći Petro tražiti prve bodove posle poraza od gvinejske Horoye u prvom kolu, gosti zbog problema sa organizacijom meča nisu odigrali protiv Mamelodi Sundowsa svoj meč, koji će biti odigran naknadno.

Meč ovih rivala biće repriza prošlosezonskih mečeva, kada su ovi rivali takođe igrali, meč u Angoli završen je 2:2, dok je u Maroku bilo 4:1 za Wydad.

Petro Atletico je tim koji je tri godine za redom član grupne faze Lige šampiona, ali se tu njihov put obično završava, vezali su 8 mečeva bez pobede u ovom takmičenju, ali imaju čak 6 remija uz 2 poraza, čak 6 od 7 mečeva završena su prolaskom igre GG. Takođe treba napomenuti da oni takođe nemaju poraz na domaćem terenu u sezonama 2019 i 2020. sedam mečeva, 2 pobede i 5 remija.

Sa druge strane u goste im dolazi jedan od najjačih timova Afrike i dvostruki osvajač ovog takmičenja, trenutno su i u domaćoj ligi na prvom mestu gde dominiraju, u svojim redovima imaju i igrače sa iskustvom igranja u Evropi, poput nigerijca Babatundea koji je igrao u Ukrajni za više klubova, potom El Moudanea koji je ponikao u Sent Etijenu i igrao u Francuskim i Slovačkim klubovima,, napada El Kaabi igrao je u kini za Hebei, svakako tim za respekt koji sa klupe predvodi tunižanin F. Benzarti.

Evo kako je sve to izgledalo u prošlom meču 2020-te

https://www.youtube.com/watch?v=2WhU_JfqJZ4

Mišljenje urednika: Domaći tim ne sme da kalkuliše i mora da proba da ide na pobedu protiv favorizovanog gosta, što će svakako ostaviti prostor za goste da i oni njih vrlo lako mogu da ugroze, očekujemo opet susret sa najmanje jednim golom u obe mreže, pa je naš predlog GG po kvoti 1,85!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje