petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija 1/2 finala: Burkina Faso vs Egipat

Danas je od 20 časova na programu prvi polufinalni meč na Afričkom Kupu Nacija, a sastaju se Burkina Faso i Egipat.
Ostalo je samo četri tima!

Burkina Faso je najprijatnije iznenađenje takmičenja, još uvek nisu zabeležili poraz, a pred takmičenje im mnogi nisu davali šanse da prođu u naredni krug takmičenja. Plasmanom u drugi krug oni su već ostvarili svoj zacrtani cilj, a pobedom nad Tunisom u četvrtfinalu stigli su do mesta koje im omogućava borbu za najviši plasman. Dispiclipnovana i čvrsta igra donela im je pobedu u prethodnom meču, osim šanse Ben Jusufa u prvom poluvremenu nisu dozvolili favorizovanom Tunisu da im ozbiljno pripreti, dok je ekipa Burkine Faso koristila opasne kontranapade i par puta opasno ugrozila odbranu protivničke ekipe. Odličnu utakmicu odigrao je Nakoluama, igrač koji igra sjajno ovo takmičenje, a na takmičenje je stigao sa statusom bez kluba, poslednjeg dana prealznog roka potpisao za Nant. Odličan je bio i Bance strelac prvog gola, kao i Bertrand Traore prvotimac Ajaksa. Selektor Paolo Duarte pred ovaj meč dao je sledeću izjavu: ,, Kada sam prvi put vodio selekciju Burkine Faso uspeli da se plasiramo na takmičenje 2010. i 2012. ali  naš tim tada nije imao iskustva. Naša jedini cilj  bio je da se kvalifikujemo na takmičenje. Sada kada sam ponovo tu, priča je puno drugačija, iako ima par problema. Pokušavam da ih popravim, ali ide presporo. U današnjem timu ima mnogo više talenta. Naši vodeći igrači su u kasnim dvadesetim, a godine između 27 i 29 su najidealnije za igrače. Iz tog razloga ada igramo bolje i lako integrišemo nove mlade igrače u tim“. Duarte je takođe pričao o uticaju koji je imao njegov zemljak Murinjo na njegov razvoj kao i da će tim izaći da se bori, ali da je Egipat favorit.

Nakoulama najproduktivniji igrač Burkine Faso na šampionatu

Očekvana postava Burkine Faso: Kouakou-Yago,Dayo,Kone,Coulibaly- R.A.Traore,Kabore, Toure, B.Traore,Nakoulama-Bance

Ekipa Egipta najavljivana je kao tim koji želi da ponovi uspeh svojih slavnih generacija koje su sedam puta osvajale Afriku. Čak i u ovom timu ima igrača koji su osvajali ovo takmičenje 2010.godine. Karakteristika igre Egipta jeste ekstremno čvrsta igra koja protivniku ne daje puno šansi za gol, što potvrđuje i podatak da Egipat još uvek u četri meča na takmičenju nije primio gol, a postigao je 3. Ono što može da zabrine selektora Hektora Kupera jeste verovatno odsustvo dva važna igrača zbog povreda, a to su igrač Arsenala Elneni, kao i napadač Mohsen koji se povredio ligamente kolena u prvom poluvremenu utakmice protiv Maroka. Izostaće po rečima selektora seledeća tri igrača: Mohamed Elneny, Mohamed Abdel-Shafi and Marwan Mohsen. U meču četvrtfinala selekcija Maroka propustila je svoje šanse, a Egipat je iskoristio jednu od svoje dve šanse kada je Kahraba postigao gol iz srca šesnaesterca. Selektor Hektor Kuper je pre meč izjavio: ,, Povrede naših igrača nas ne stavljaju u idealnu situaciju, ali jedino što možemo je da se prilagodimo. Burkina Faso je jak protivnik i da bi se plasirali u finale u kojem nas mnogi već vide, moramo prvo njih da savladamo. Burkina Faso nema veliku istoriju, ali su pobedili neke timove koji je imaju i stigli do polufinala. Reč je o disciplinovanom timu. Naš tim poseduje veliku odlučnost da osvoji osmu titulu za svoju zemlju, a tom cilju smo bliži nego ikad“.

Elneni fudbaler Arsenala najverovatnije neće nastupiti u meču polufinala

Očekivana postava Egipta: El Hadary-Al Muhamadi,Gabr,Hegazy,Hafez-Hamed,Fathy,El Said, Trezeguet-Salah,Hassan

MEĐUSOBNI MEČEVI: U februaru 2016-te odigrali su prijateljski meč i bilo je 2:0 za Egipat, strelac oba gola bio je El Said koji je i danas u timu Egipta.

27.02.16 FI Egypt Burkina Faso 2 : 0
01.02.00 ACN Egypt Burkina Faso 4 : 2
25.02.98 ACN Burkina Faso Egypt 0 : 2

 

PROGNOZA: Počev od javnosti, fudbaskih stručnjaka i kladionica svi favorizuju Egipat i sigurno ih očekuju u finalu, ali je i Burkina Faso pokazala da ume da igra na rezltatu, a to je upravo igra kakvu forsiraju ,,faroni“. Nijedna utakmica ovih timova na šampionatu do sada nije završena sa više od dva pogodka. Na utakmicama Egipta padalo je najviše od 0-1 gol, a na utakmicama Burkine Faso uvek dva gola. Igra od 0-2 plaća se kvotom 1,40.

Kakva su vaša razmišljanja o ovom meču i da li će povrede destabilizovati čvrstinu Egipta i omogućiti Burkini Faso da napravi još jedno iznenađenje?

 

 

 

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje