četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija 1/4 finale: Burkina Faso vs Tunis

Danas nas očekuju prvi dueli četvrtfinala Afričkog Kupa Nacija , od 17 časova sastaju se Burkina Faso i Tunis , dok nas od 20 časova očekuje duel između Kameruna i Senegala.

Burkina Faso je selekcija koja se u četvrtfinale plasirala iz A grupe zajedno sa Kamerunom i to zauzevši prvo mesto. U grupi nisu imali poraz, dve nerešene i jednu pobedu. U svim duelima koje su odigrali karakterisala ih je jaka defanziva (primili su dva gola na tri utakmice), i odlična igra na kontranapad koju forsiraju zbog superbrzih krilnih fubalera. Ono što opet može da predstavlja problem za selektora Duareta jeste to što opet neće na raspolaganju imati Džonatana Pitoripu kao i Zongoa. O samom meču selektor Duarte dao je sledeću izjavu: ,,Neću vam reći ko će početi meč sutra, to čak ni igrači ne znaju, ali napravićemo taktiku da zbunimo našeg protivnika. Ovo će biti teška utakmica sa dva jaka tima ,znam da će moji igrači odigrati čvrst meč , jer smo tako možemo da pobedimo ovaj meč. Znamo da je Tunis postigao šest golova do sada, ali i da naša odbrana na čelu sa Koneom može da odigra dobro i ne primi gol“. Na pitanje novinara da li će Bertrand Traore početi meč ,odgvorio je : ,,Bertrand je neverovatan igrač, jak ,odličan tehničar i izuzetno brz.Prošlog meseca je bio povređen, tako da je počeo da trenira pre 20 dana, nije u maksimalnoj formi, ali nam može pomoći da pobedimo“.

Ono što je interesantno kad se pogleda statistika Burkine Faso u dosadašnjem toku turnira to je da su samo protiv jednog protivnika  imali veći posed lopte, ali neznatno (Kameruna), kao i da su izveli svega tri kornera na tri meča. Na poslednjih 17 mečeva Burkine Faso nije palo više od 3 pogodka , a na 14 od 17 padalo je do 2 gola.

Očekivana postava:

Kouakou,Yago,Dayo,Kone,Kulibali,Kabore,A.R.Traore,Nakoulama,B.Traore,A.Traore,Bance

 

Tunis je selekcija koja ima tradiciju, ali za koju pred prvenstvo niko nije mogao da tvrdi kako će odigrati, uspeli su da prođu iz teške grupe i izbace jednog od favorita takmičenja, selekciju Alžira koju su pobedili u međusobnom meču, uz to Zimbabveu su dali 4 gola , dok su poraz doživeli od selekcije Senegala. Poraz u tom meču posledica je neigranja Khazrija koji je u naredna dva duela bio ključni igrač ove selekcije i uz  Slitija koji ima dva gola i jednu asistenciju na turniru , predstavljaće i večeras udarnu snagu Tunisa. Za razliku od večerašnjih protivnika , Tunis je reprezentacija koja voli da ima posed na svojoj strani, protiv svih protivnika u grupi imali su veći posed lopte, čak i u prvom meču kada su poraženi, igrači vole da šutiraju iz svih pozicija i imaju potpunu slobodu u tom segmetnu igre.

Selektor Kasperčak u izajvi pred meč je rekao: ,,Mislim da će biti teška utakmica koja može da se reši potezom jednog igrača ,a od početka turnira igrač na koga se mi oslanjamo u tom pogledu je Msakni, za koga znamo da je tehnički obdaren igrač koji stalno teži da bude opasan po gol, on može večeras da bude prevaga na našoj strani , on je ključni igrač u našem sistemu igre.“

Za razilku od defanzive ekipe kakva je Burkina Faso, na utakimcama Tunisa na poslednjih 6 od 7 mečeva padalo je barem dva gola, a na četiri su utakmice završavane sa tri i više pogodaka.

Očekivana postava:

Jridi,Naguez,Ben Jusuf,Abdeonour,Maloul,Ben Amor,Sasi,Msankni ,Kazri,Sliti,Khenisi

MEĐUSOBNI MEČEVI: Tunis nikada nije pobedio Burkinu Faso u međusobnim utakmicama.

06.09.08 WC Burkina Faso Tunisia 0 : 0
01.06.08 WC Tunisia Burkina Faso 1 : 2
21.02.98 ACN Tunisia Burkina Faso 1 : 2
(1 : 1)

 

PROGNOZA: Očekuje nas duel dva različita sistema i koncepta igre, Burkina Faso će nastupiti defanzivno i pokušati da preko braće Traore ,Alana i Bertranda , kao i Nakoulama  iskoristi prostor koji će se svakako otvoriti u otvorenoj igri koju forsira Tunis. Tunis namerava da drži loptu u svom posedu, i da konstantnim pritiskom pronađe prostora i rupe  u defanzivi Burkine. Ključni duel bi mogli da budu Msakni protiv centralnih defanzivaca Burkine Faso, kao i dali će iskusni Čarsl Kabore, kapiten Burkine Faso zaustaviti Kazrija centralnog veznog igrača Tunisa i ekipe Sanderlend. Zbog samih koncepata igre i međusobne tradicije neću prognozirati pobedu Tunisa na kraju 90 minuta, predlažem da odigrate da Tunis prolazi dalje, a kvota na tu igru je oko 1,55.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje