petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija 1/4 finale: Senegal vs Kamerun

U drugom četvrtfinalu dana, sastaju se od 20 časova selekcije Senegala i Kameruna , derbi meč ako gledamo tradiciju obe selekcije , utakmica se igra na stadionu Franceville.

 

Senegal je u dosadašnjem toku turnira pokazao najviše od svih selekcija , pobeili su Tunis i Zimbabve, i sa ,,rezervnim “ timom bez 9 startera iz prva dva meča remizirali sa Alžirom. U svakom od mečeva pokazali su dosta u napadačkom delu, igrači poput Balda Keite, Manea, Saivea, Dijufa, Soua i Ndiajea opasni su sa svih pozicija. Osnovica igre Senegala nalazi se u fenomenalnim bočnim igračima, jer se i dvojica bekova Mbenge i Gasama dosta ubacuju u napad i stvaraju višak. U svakom od mečeva u grupi Senegal je postigao barem dva gola. Pred današnji meč selektor Aliju Sise ima na raspolaganju sve fudbalere, a oni koji bi danas trebalo da počnu meč odmarali su u utakmici zadnjeg kola tako da sveži očekuju ovaj meč. U izjavi pred meč,selektor Sise je izjavio : ,,Kamerun je favorit u ovom meču. Osvajali su Afrički Kup Nacija četri puta, dok mi to nismo nikada uradili, tako da je jasno da su oni favoriti. Kamerun ima odlične igrače i iskusnog selektora ,moj tim i ja smo počastvovani da se suočimo sa takvim timom. Za mene je uspeh već napravljen, jer Senegal nije bio u drugoj fazi još od Egipta i 2006.godine. Ne možemo sebe smatrati favoritima za titulu kada se u takmičenju još uvek nalaze, Maroko,Gana,DR Kongo i Kamerun“.

Očekuje se sledeća postava Senegala:

Dialo,Gasama,Kara,Kulibali,Mbenge,Gueje,Kujate,Mane, Saive(N’Diaje),B.Keita,Dijuf

Kamerun je pre prvenstva svako video u drugom krugu, ali oni to nisu postigli bez pomuke, morali su u zadnjem meču da sačuvaju barem bod protiv domaćina Gabona da bi to postigli, a da je u 93.minuta lopta umesto u stativu udarila u mrežu golmana Kameruna i da potom on nije sjajno refleksno intervenisao posle šuta Ndonga, Kamerun danas ne bi bio ovde gde jeste. Ono što je primetno u igri ove selekcije to je nedostatak iskustva , što je i normlano s obzirom da je selekcija podmlađena, ni u jednom meču osim u drugom poluvremenu protiv Gvineje Bisao, nisu dominirali terenom kao što bi se moglo očekivati s obzirom na ime i tradiciju u fudbalu koju Kamerun ima. Danas će biti pred najtežim zadatkom od početka šampionata, jer je Senegal svakako puno kvalitetniji tim od Gabona,Gvineje Bisao i Burkine Faso sa kojima su fudbaleri Kameruna odigrali dve nerešene utakmice uz jednu pobedu. Selektor Hugo Bros izjavio je pred meč: ,,Imamo mlade igrače koji nisu osvajali trofeje i koji su ih gladni, sada kada smo došli do nokaut faze i četvrtfinala, sve može da se desi.“ Specijalno za ovu priliku u Gabon su došli nekadašnji fudbaleri Kameruna kako bi podržali svoju selekciju,Rože Mila, Žeremi, Bil Čato i Patrik Mboma.

Ono što je prevashodni zadatak Kameruna jeste da njegovi bočni odbranbeni igrači zatvore u potpunosti Manea i Keitu, kao i da vezni red u potpunost pomože odbrani jer Senegal napada sa puno igrača i zna da bude opasan iz drugog plana. Još jedan bitan segmenat biće prekidi,gde Senegal ima fenomenalne skakače u Kari Mbođu,Kujateu i Kulibaliju i lako može da postigne gol u ovoj fazi igre.

Očekivana postava reprezentacije Kameruna:

Ondoa,Oyongo,N’Kalu,Teiku,Fai,Ngadjui,Mandjek,Siani, Moukandjo,N’Žie,Abubakar

MEĐUSOBNI MEČEVI: Poslenjih šest mečeva bilo je od 0-2 gola, a poslednjih 5 od 0-1.

04.06.11 ACN Cameroon Senegal 0 : 0
26.03.11 ACN Senegal Cameroon 1 : 0
09.02.05 FI Cameroon Senegal 1 : 0
10.02.02 ACN Senegal Cameroon 0 : 1
(0 : 0)
19.01.92 ACN Cameroon Senegal 1 : 0
06.03.90 ACN Senegal Cameroon 2 : 0

PROGNOZA: U ovom duleu nas očekuju nas brzi napadi Senegala i pokušaji Kameruna da preuzme inicijativu u igri i ne dopusti konstantan pritisak Senegalcima. Pored toga tradicija nam govori da u utakmicama ovih rivala ne pada puno golova, neretko se dešava da bude svega jedan gol koji odluči pobednika. Senegal je bliži pobedi, a što se tiče kladioničara predlažemo igru u kombinaciji  1X i 0-2 gola koja se plaća 1,80.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje