petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija: Gabon vs Kamerun

Poslednje kolo grupe A,danas se u isto vreme od 20 časova sastaju ekipe Kameruna i Gabona,kao i Gvineje Bisao i Burkine Faso,posle ovih mečeva saznaćemo koje dve ekipe idu u četvrtfinale.
Stanje u A grupi pred utakmice 3.kola

Kamerun je do sada pružao igre koje nisu na nivou njihovog renomea i tradicije,u prvoj utakmici nerešeno protiv Burkine Faso,dok su u drugom meču savladali Gvineju Bisao iako su gubili na poluvremenu 1:0.U oba poluvremena Kamerun je vodio igru, imao veći posed i broj udaraca na gol, ali je tek u drugom poluvremenu uspeo da sruši odbranu Gvineje Bisao, i to udarcem iz daljen, kod drugog gola su imali i puno sreće jer je lopta posle šuta na putu do gola zakačila protivničkog igrača i promenila pravac.Problem u igri je taj što osim golova,Kamerun nije stvorio puno šansi iz kojih bi ozbiljno ugrozio protivnički gol, što može da bude problem kada se igra sa jačim protivnicima.Kamerunu danas odgovara čak i poraz, pod uslovom da Burkina Faso ne pobedi Gvineju Bisao, u tom slučaju bi Kamerun završio na drugom mestu, a Gabon na prvom ,u slučaju pobede Kameruna ili nerešenog rezultata Kamerun je sigurno prvi u grupi,a o drugom mestu će odlučiti Burkina Faso i Gvineja Bisao.

Kamerun će danas biti lišen zadnjeg veznog igrača Manđeka koji zbog dva žuta kartona danas pauzira utakmicu,da ne bi propustili ¼ finale oprezni zbog jednog kartona moraju da budu:Mbouka,Ngađui , Moukanđo.

Selektor Kameruna je u najavi za meč izjavio sledeće: ,, Mislim da bi najveću grešku napravili kada bi igrali na nerešen rezulatat koji nam odgovara danas.To je isuviše rizično.Izaćićemo na teren sa željom da pobedimo i ne napravimo neku glupost.Moramo da budemo dobro organizovani i da ne stojimo samo pozadi u nameri da se branimo.Potrudićemo se da postignemo gol i stavimo Gabon u težek položaj, jer će tada i publika postati nestrpljiva.’’ . Na pitanje o neigranju N’Kolua iako je jedna od najećih zvezdi u timu,selektor Bros nije imao komentar.

Očekivana postava Kameruna : Cameroon: Ondoa- Mabouka, Teikeu, Ngadeu, Oyongo- N’jie,  Siani, Moukandjo, Bassogog, Zoua,- Aboubakar.

Domaćin Gabon igra utakmicu koja je biti ili ne biti, kako za nastavak takmičenja tako i za napetu političku situaciju u zemlji koju za sada od eskalacije drži samo uspeh reprezentacije.U prvom meču nesrećno izgubljena tri boda u poslednjem minutu utakmice protiv Gvineje Bisao, a u drugom meču furiozni start meča, pogođena prečka ,i onda šok gol Burkine Faso, na sreću Gabona ,dosuđen je penal i Gabon je do poluvremena izjednačio.U drugom poluvremenu potpuna dominacija Gabona, a najagilniji igrač je bio Denis Bouanga igrač francuskog Tura,ali nisu uspeli da dođu do tri boda.Sada ih očekuje težak zadatak da pod pritiskom javnosti dođu do povoljnog rezultata protiv Kameruna. Selektor Kamačo je do sada vodio Gabon samo na dva meča i oba puta remizirao, možda je i to jedan od glvnih problema, jer je selektor došao neposredno pred sam šampionat i ne poznaje dovoljno svoju ekipu.Gabon je u seriji od 5 nerešenih rezultata.

Danas zobg povreda selektor ne može da računa na dva igrača o čemu smo već pisali na linkuGabon bez dva igrača

Očekivana postava Gabona: Ovono; Ecuele, Appidangoye, Ze Ondo, Ngoauli,-Evouna, N’Dong, Palun, Bouanga, Poko, -Aubameyang.

MEĐUSOBNI MEČEVI:  Pokazuju da je Kamerun uvek pobeđivao Gabon,osim utakmice iz 2013-te kada je Gabon slavio sa 2:0.

 

06.09.16 FI Cameroon Gabon 2 : 1
10.08.13 ANC Gabon Cameroon 2 : 0
(1 : 0)
28.07.13 ANC Cameroon Gabon 1 : 0
13.01.10 ACN Cameroon Gabon 0 : 1
09.09.09 WC Cameroon Gabon 2 : 1
05.09.09 WC Gabon Cameroon 0 : 2

 

PROGNOZA: Utakmica koja može pored fudbala da utiče i na sveobuhvatno stanje u zemlji , veliki pritisak na reprezentativcima Gabona, nedovoljna povezanost selektora Kamača sa timom , i negativna tradicija protiv Kameruna su sve ono sa čime igrači Gabona treba da se izbore, s druge strane iako selektor Kameruna najavljuje ofanzivnu igru, igače Kameruna i osvojen bod sigurno vodi u drugi krug, što će im omogućiti rasterećeniju igru. Mislim da će Kamerun prepustiti inicijativu Gabonu i pokušati da kazni svaki propust u odbrani domaćina kroz kontra napade, igra na nerešen rezultat na poluvremenu čini se kao najlakša za pogoditi, a nudi kvotu 1,92 ,ko voli da tipuje više na konačan ishod mislim da je selekcija Kameruna bliža pobedi i pored toga što se utakmica igra na terenu Gabona.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje