petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija: Gana vs Egipat (X public bet)

Drugi meč na programu danas je derbi susret za prvo mesto u grupi između Gane i Egipta,obe selekcije nalaze se u odličnoj poziciji pre poslednje kolo, a nerešenim rezultatom bi obe prošle dalje sa trenutnih pozicija.
Stanje u grupi D pred poslednje kolo

Selekcija Gane opravdala je ulogu favorita do sada i zvanje vicešampiona sa prošlog Afričkog kupa i sa dve minimalne pobede osigurala plasman u četvrtfinale takmičenja.U oba meča Gana nije prikazala neku lepršavu igru, ali se videlo veliko iskustvo koje ova selekcija poseduje, kao i individualni kvaliteti braće Ajev i Asamoe Gjana. Takođe ono što je primetno jeste dugogodišnji rad selektora Avrama Granta i odlična taktička uigranost ove reprezentacije. U meču protiv Malija, i pored nešto slabijeg poseda lopte, selekcija Gane je stvorila nekoliko izglednih šansi od kojih je realizovala akciju posle centaršuta i pogodka glavom Asamoe Gjana. Gana je selekcija koja ni u jednom od dva odigrana meča nije imala veći posed lopte od protivnika, takođe u oba meča je imala mane udaraca na gol i manje izvedenih kornera, ali je i pored toga pobedila. Danas im za osiguravanje prvog mesta i zakazivanje utakmice protiv Maroka u ¼ odgovara i nerešen ishod protiv Egipta. Selektor Avram Grant u najavi utakmice kaže: ,,Možda nismo blistali u prva dva meča, ali smo ostvarili dve pobede. Mi smo naš posao završili, ali želimo da ostanemo na prvom mestu i dobijemo lakšeg protivnika u četvrtfinalu, odgovara nam i remi ali ćemo ići na pobedu.Biće ovo dobra uvertira za ono što tek sledi.“

Očekuje se kombinovani tim Gane: Dauda-Mensah,Jiadom,Aful,Boje-Akvah,Badu,Vakaso, A.Ajev- Atsu,J.Ajev

Selekcija Egipta mogla je upasti u ozbiljne probleme da nije pobedila Ugandu, ali je uspela da slomi otpore ove selekcije u 89.minutu meča i dobije veoma važna tri boda, kojim su sebe stvaili u poziciju da pred zadnje kolo i remijem protiv Gane prolaze u ¼ finale gde će se sastati sa DR Kongom ako ostanu na drugom mestu. Ono što je primetno u igri ,,faraona“ jeste velika količina taktike po kojoj je selektor Kuper poznat , što često ume i da ubije kreativnost kod igra, pa mu deo javnosti i zamera na takvom pristupu.Protiv Ugande svega 3 udarca na gol, što je premalo s obzirom na imena Salaha,Sobhija i Elnenija koje ima Egipat. I za danas selektor Kuper može da računa samo na jednog golmana, veterana El Hadarija. O samoj utakmici Hektor Kuper je izjavio: ,, Gana jeste favorit u ovom meču zbog odličnih rezultata u prva dva kola, ali se mi nećemo predati bez borbe. Imamo pozitivan međusobni skor ,jer smo ih dva puta savladali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.Igrači će biti motivisani da ostvare i treći trijumf protiv velikog rivala.“

Očekuje se sledeća postava Egipta: El Hadari-Fathi,Gabr,Hegazi,Shafi-Elneni,Hamed , Trezegeut,El Said-Salah i Mohsen

MEĐUSOBNI SKOR: Interesantno je da su ove dve selekcije od 2013 odigrale 4 meča,od čega 3 takmičarasak i jedan prijateljski duel,skor je 2-2 u pobedama,i to je Gana pobedila u prijateljskom duelu 3:0 i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 6:1.Dok su u istim kvalifikacijama poraženi na terenu Egipta 2:1, a u novim kvalifikacijam za Svetsko prvenstvo u Rusiji žreb ih je opet spojio pa su odigrali utakmicu krajem 2016-te godine i Egipat je ostvario pobedu na domaćem terenu 2:0 i pored dominacije Gane gotovo celu utakmicu.

13.11.16 WC Egypt Ghana 2 : 0
19.11.13 WC Egypt Ghana 2 : 1
15.10.13 WC Ghana Egypt 6 : 1
10.01.13 FI Ghana Egypt 3 : 0
31.01.10 ACN Ghana Egypt 0 : 1
11.02.09 FI Egypt Ghana 2 : 2
01.07.07 FI Ghana Egypt 0 : 1

PROGNOZA: Kladionice su već smanjile kvotu na nerešen ishod do 1,80 što i nije karakteristično za ovu igru. Očekuje nas meč dva rivala koja su se često sretali u prošlosti i igrali veoma oštre duele, ali mislim da će danas zbog velike važnosti meča obe ekipe spustiti gas i odigrati miroljubivu utakmicu na nerešen rezultat.Kvota od 1,80 koliko većina kladionica nudi na nerešen ishod nije primamljiva , a ko voli da juri jače kvote može pokušati sa tačnim rezulatatom 0:0 na poluvremenu , kao i tipom nerešeno i na poluvremenu i na kraju (2,50) u kladionici Sekabet.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje