utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija: Kamerun vs Burkina Faso

U drugoj utakmici,prvog dana Afričkog Kupa Nacija,sastaju se reprezentacije Kameruna i Burkine Faso.Kamerun je selekcija koja uvek nastupa sa najvećim ambicijama zbog svoje tradicije i značenja u afričkom fudbalu.Ono što ih je poremetilo u pripremama za ovo takmičenje jesu otkazi fudbalera,čak osmorica igrača je odbilo da nastupi,a najznačajniji su Matip iz Liverpula i Njom iz Vest Bromvič Albiona. U pripremama za ovo takmičenje odigrali su dva meča pobedivši DR Kongo 2:0 i nerešeno sa Zimbabveom 1:1.

Selektor Kameruna Hugo Bros je u izjavi pred ovu utakmicu izjavio: ,,Uvek je važno početi turnir pobedom.Kada pobedite prvi meč,već se 50% sigurno u drugom krugu,ali smatram da će biti teška utakmica,Burkina Faso je pre par godina stigla do finala i ne smemo da ih podcenimo.“

Selektor Kameruna,Hugo Bros

Burkina Faso je iznenadila na predprošlom takmičenju kada je stigla do penala u finalnoj utakmici ali ipak izgubila.Reč je o tvrdoj selekciji gde su glavni igrač Bernard i Alan Traore,Pitroipa kao i štoper Kone. U pripremama za ovo takmičenje poraženi su od Malija 2:1 i Maroka 1:0.

Najavljene postave: Kamerun:Ondoa-Teiku,NKolou,Oyengo,Fai-Mandjek,Siani,Sali, Moukanđo,N’Jie,Ekambi

Burkina Faso:Sanou-Malo,Kone,Yago,Dalo-Kabore,B.Traore,A.Traore,Pitroipa,Guira-Nakoulama.

Ova dva tima odigrala su prijateljski meč 2015-te godine i tada je Kamerun slavio rezultatom 3:2,iako je Burkina Faso vodila na poluvremenu sa 2:1.Dvostruki strelac na toj utakmici za Kamerun bio je N’Jie fudbaler Totinhema na pozajmici u Marseju.

I pored efikasne prijateljske utakmice,smatram da će ovo biti jako tvrda utakmica,a predlog je nerešen ishod na poluvremenu za koji kladionica SEKABET nudi kvotu 1,90.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje