četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija: Senegal vs Alžir

Derbi meč grupe B koji će odlučiti o daljoj sudbini selekcije Alžire, a sastaje se sa reprezentacijom koja je pokazala najviše u dosadašnjem toku šampionata Senegal.
Grupa B pred poslednje 3.kolo

Alžir je pred početak šampionata uz Senegal smatran najvećim favoritom prvenstva, što je bilo i realno s obzirom na imena poput Mahreza, Brahimija, Slimanija, Bentaleba ,ali ono što se takođe pokazalo to je da nešto lošiji kvalitet defanzivnog dela tima ne može da isprati igrače u ofanzivi. Protiv Zimbabvea dva primljena gola u prvom poluvremenu, ali i dva gola koja je Alžir postigao nisu bili iz izrađenih akcija već je Mahrez svoijm indvidualnim kvalitetom rešio dve situacije i postigao dva gola. U utakmici protiv Tunisa se očekivala rekacija, ali desilo se još gore, Tunis je nadigrao Alžir, koji je imao svoje šanse ali je opet lošim reakcijama odbrane izgubio utakmicu. Golman Mboli koji ih je spasao u prvom meču, u drugom zbog povrede nije nastupao, kao ni napadač Soudani , dok su Slimani i Ghoulam igrali roviti. Samo pobeda Alžiru može doneti prolaz dalje, ali uz to da Tunis i Zimbabve odigraju nerešeno, ili da Zimbabve dobije meč, i u tom slučaju će se gledati gol razlika između Zimbabvea i Alžira.Selektor Alžira u najavi meča je izjavio: ,,Znamo da nemamo mnogo šansi za plasman dalje, jer ne zavisi sve od nas.Najvažnije je da odigramo najprofesionalnije što možemo i da ugrabimo šansu ako nam se ukaže.Uradićemo sve da pobedimo naš meč i da se kvalifikujemo dalje.Znam da najbolje igramo kada smo pod pritiskom i zbog toga nisam zabrinut“.

Očekivana postava Alžira: Aselah-Ghoulam,Bensebaini,Meftah,Kadamuro-Bentaleb, Gudioura, Mahrez, Brahimi-Slimani,Ghezal

Senegal je selekcija koja je do sada pokazala najviše na šampionatu i sa pravom istakla kandidaturu za titulu prvaka Afrike, u oba meča dominirao je tandem Keita-Mane, ali su i ostali dali pun doprinos dobrom rezultatu i dve pobede. Senegal je prva reprezentacija koja je obezbedila plasman u drugi krug takmičenja, tako da danas bez obzira na rezultat kao prva ide dalje, i već zna da će za protivnika u četvrtfinalu imati reprezentaciju Kameruna, koja je završila kao drugoplasirana u grupi A. Selektor Aliu Sise o utakmici protiv Alžira kaže:,,Nameravamo da izvedemo naš najjači tim.Ova utakmica će biti teška i svi igrači žele da učestvuju u njoj.Mislim da se svi koji prate fudbal u Africi raduju ovom susretu.Mi u meč ulazimo rasterećno, ali sa željom da pobedimo.“

Očekuje se da Senegal počne u sastavu: Dialo-Gasama,Mbođ,Kulibail,M’Benge-Gueje,Diop-Keita,Mane, Saive-Diuf

MEĐUSOBNI MEČEVI:Odigrali su 18 međusobnih mečeva,a skor je 4-4-10 na strani Alžira.Utakmica nikad nije zavšena rezultatom 0:0.

13.10.15 FI Algeria Senegal 1 : 0
27.01.15 ACN Senegal Algeria 0 : 2
05.09.08 WC Algeria Senegal 3 : 2
31.05.08 WC Senegal Algeria 1 : 0
17.11.04 FI Algeria Senegal 1 : 2
21.04.01 WC Senegal Algeria 3 : 0
16.06.00 WC Algeria Senegal 1 : 1

 

PROGNOZA: Ovom utakmicom će selekcija Alžira najverovatnije završiti svoje učešće na Afričkom Kupu Nacija, a Senegal po izjavama svog selektora želi da nastavi pobednički niz i da sa pozitivnom atmosferom ode u drugi krug takmičenja. Očekuje se otvorena igra od strane Senegala, a Alžir tako mora da igra da bi pokušao da dođe do pobede, i nada se kiksu Tunisa.Zbog otvorenosti igre mislim da će na ovoj utakmici biti bar po gol sa obe strane,a kvota koju kladionice nude na igru GG je 1,94.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje