četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija: Tunis vs Senegal

Druga utakmica današnjeg progama igra se na stadionu de Franceville i počinje u 20 časova,a sastaju se Tunis i Senegal.Ova utakmica je od velikog značaja za oba tima jer će se pobednik naći u situaciji da prođe dalje.

Tunis je ekipa koja zvaničnu utakmicu nije izbubila još od 21.januara 2016-te,dolazi na ovo takmičenje da proba da izbori plasman u četvrtfinale iz grupe gde svi vidi Alžir i Senegal kao sigurne putnike u drugi krug.Ono što može da zabrine selektora Tunisa,poljaka Kasperčaka jesu porazi u pripremnim mečevima od selekcija Baskije i Katalonije,kao i Egipta uz nerešen ishod protiv slabe Mauritanije.

Očekuje se da Tunis danas počne u sastavu:Jridi- Abdennour,Maaloul,Dhaouadi,Ali Yacoubi-  Sassi,Khazri,Khalil,Azouni-Akaïchi,Yassine Khenissi.

Senegal je selekcija od koje svi očekaju da se vrati na staze stare slave generacije 2002. koja je na Svetskom prvenstvu ušla u 1/4 finale,ova očekivanja imaju uporište u tome što za ovaj tim nastupaju Kalidu Kulibali jedan od najtreženijih defanzivaca danas,Sadio Mane,Balde Keita,Musa Sou,Mame Dijuf,Gueje,Kujate,Diame i mnogi drugi asovi dokazani u evropskim najjačim ligama.Breme favorita su u kvalifikacijama lako izneli pobediši svih 6 mečeva.U pripremam za ovaj šampionat pobedio Libiju i Kongo,rezultatima 2:1 i 2:0.

Očekuje se da utakmicu počne sledeći sastav Senegala: Dialo-Kulibail,Mbođ,Gasama,Ture-Koujate,Gueje,Pape Alioun N’Diaje-Keita,Mane,Sou

Poslednji međusobni meč odigrali su 2008.godine i tada je bilo 2:2

Ono što je uočiljo to je da je Senegal jako efikasna reprezentacija,na 11 od poslednjih 13 mečeva davali su dva i više gola,a na poslednjih 14 mečeva su došli od 2 do 4 gola pa su možda to igre gde treba tražiti najbolju kvotu,favorit je svakako Senegal,a kvota kladionica na pobedu Senegala iznosi 2,10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje