četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija: Uganda vs Mali

Danas su od 20 časova na programu poslednje utakimce grupne faze Afričkog Kupa Nacija u Gabonu,a sastaju se u okviru grupe D,Uganda i Mali,kao i Gana i Egipat.
Stanje u grupi D,pred poslednje 3.kolo

Uganda je prva selekcija koja je na ovom takmičenju izgubila šanse da se plasira u drugi krug takmičenja, sa dva minimalna poraza od Egipta i Gane. Ono što je u oba meča došlo do izražaja je neiskustvo ove selekcije,jer su golove primali iz penala protiv Gane, i u 89.minutu meča protiv Egipta. Za razliko od meča protiv Gane, koju su i nadigrali i stvorili nekoliko dobrih šansi u drugom poluvremenu, u meču protiv Egipta nisu usepli da upute ni jedan šut u okvir gola rivala, a van okvira su šutirali samo jednom, jedino opasno što su uradili bio je poništeni gol zbog ofsajda u 52.minutu.Selekcija Ugande napravila je 28 faulova čime je nastojala da uspori tečniju igru Egipta što im je i uspevalo veći deo meča.Na današnjem meču igraju za čast svoje selekcije i za prvi bod i gol posle 39 godina na Afričkom Kupu Nacija. Selektor Ugande, srpski trener, Milutin Sredojević  istakao je da je ovo možda njegov poslednji meč na klupi Ugande i u izajvi pred meč je rekao: ,,Dostigao sam vrhunac u projektu sa selekcijom Ugande, plasmanom na Afrički Kup Nacija, i sada mi je neophodni mali predah.Igramo poslednji meč i želimo da održimo naš nivo igre, posle čega ću videti da li ću nastaviti projekat dalje ili ću ga što je verovatnije predati u ruke nekom drugom ko će nastaviti.Važno je da smo napravili čvrstu osnovicu za nekoga ko bude došao. Za mene je velika čast što sam mogao da se nadmećem sa trenerima poput Granta i Kupera, što nije bilo uopšte lako, bilo je kao da igramo šanse, dajući odgovore na taktiku druge strane. Nadam se da će moji igrači biti na nivou igrača koje treniraju ovi treneri kroz koju godinu, a ja ih stalno ubeđujem da oni to mogu.“.

Očekivana postava Ugande: Onyango,  Iguma, Ochaya, Waswa,  Juuko,- G. Kizito, L. Kizito, Aucho, Masa-Miya, Maweje

 

Selekcija Malija, pokazala je da odlazak asova kakavi su Sejdu Keita i Mohamed Sisoko nije lako nadomestiti , pa su u prva dva kola uspeli da protiv favorizovanih Egipta i Gane osvoje bod i ukoliko Gana savlada Egipat, imaju šansu da pobedom protiv Ugande odu u drugi krug takmičenja. U drugom meču protiv selekcije Gane, odigrali su odlična meč, imali dve fenomenalne prilike u 90.minutu ali su ipak poraženi. Na ovom meču uspeli su da imaju veći posed lopte od Gane,kao i više upućenih šuteva na go (10:6) ,takođe su izveli 7 kornera u odnosu na samo 1 selekcije Gane. Za prolazak dalje ne zavise samo od sebe već i od poštenja selekcija Egipta i Gane, koje bi remijem obe prošle dalje.U današnjem meču se od Malija očekuje da dominira terenom, i uradi šta je do njih, a da se nada da će na drugom meču Gana uzeti meru ,,faraonima“.Selektor Malija ,Alan Žires u najavi utakmice je rekao :,,Verujemo u regularnost, tako da sam optimista. Kvalitetniji smo tim od Ugande i mislim da ćemo trijumfovati.Do sada smo podbacili i neke stvari ne smemo da ponavaljamo.Nadajmo se da će se sve srećno završiti i da ćemo proći u narednu rundu takmičenja.“

Očekivana postava Malija:Sisoko- S.Kulibali,O.Kulibali,Vague,Traore-Sylla,N’Diaje, M.Yatabare,Sako-Marega,S.Yatabare

MEĐUSOBNI MEČEVI: Ove dve selekcije nisu se nikada sastajale na ovom nivou, jedini međusobni meč odigrali su u januaru 2016-te ,ali su se tada sastale njihove selekcije iz domaćih klubova i bilo je 2:2.

PROGNOZA: Selekcija Ugande može da uđe u meč bez ikakvog opterećenja i da danas pokaže šta i koliko može, igrači će pružiti maksimum i zbog trenera koji je najavio da se najverovatnije oprašta od rada sa reprezentacijom Ugande. Ono što im ne ide na ruku jeste iskustvo i nešto veći kvalitet igrača Malija, koji samo pobedom mogu da se nadaju nečemu, od provog minuta selekcija Malija će napasti i najverovatnije odneti pobedu na ovoj utakmici, iako neće biti velikog taktiziranja od strane Ugande, ne očekujem ovde puno golova, pobeda Malija plaća se kvotom 1,63, dok zahvalna igra može da bude i pobeda Malija i 0-3 gola, ova kombinacija plaća se kvotom  2,20.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje