sreda, 24. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

Albirex za prvo mesto, gosti bez ikakvih šansi i iskusnijih igrača

Po svemu sudeći Albirex Niigatu čeka lak posao u duelu protiv Young Lionsa. Ovo je duel prvoplasirane protiv poslednjeplasirane ekipe, sve osim ubedljive pobede Albirexa bi bilo ravno iznenađenju.

Uzdrmalo im se prvo mesto nakon dva uzastopna poraza, dok je Tampines sve to pametno iskoristio i serijom pobeda im se primakao na samo jedan bod. Albirexu su ta dva poraza došli sa dva možda i najteža gostovanja Tampinesu i Bruneiu.

Gostujući tim ima probleme kada je u pitanju ovaj meč. Prva prepreka je uigranost ekipe, obzirom da nisu učestvovali u Liga kupu tokom jula, pa su imali gotovo mesec ipo dana pauzu. To se i odrazilo na meču prošlog kola protiv možda jedinog protivnika koga mogu dobiti Balestier Khalsa, poraženi su i to kući 1:3.

Drugi problem za ekipu je odsustvo najiskusnijeg igrača, napadača K. Amrija, koji je ove sezone na 7 utakmica dao 2 gola. Pored njega veliki hendikep za ovu ekipu je i odsustvo veznjaka 28-godišnjeg Kasmana (13/1), dok je Amirul Adli bin Abdul suspendovan (bitan igrač već 2 sezone).

Ono što odlikuje ekipu Young Lionsa jeste veliki broj mladih igrača, uostalom i samo im ime kaže. Tako je 19-godišnji golman imao već 5 utakmica, 18-godišnji Salime u odbrani ove sezone ima 16 odigranih utakmica (najstariji član odnrabe ima 22 godine).

Ni u veznom redu nije bolja situacija, a jedan od vodećih napadača Syahin ima već 16 nastupa i svega 17 godina! Osakaćeni odsustvom 3 najiskusnija igrača biće to veliki hendikep za njih. Uz naravno kvalitet, koji je poprilično na strani domaće ekipe.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje