četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Alegri: Uradićemo sve da dođemo do trofeja!

Pred utakmicu sezone za Juventus, trener Alegri izjavio da su se za ovo spremali dosta dugo, uz napomenu da ih očekuje izuzetno težak meč. Uz sve to, napominje da u ovaj susret ulaze sa mnogo više samopouzdanja nego što je to bio slučaj u finalu 2015. godine.

Utakmicu čekamo mirni i u tišini. Za ovo smo radili cele godine i uradićemo sve da donesemo trofej kući. Neće biti lako, pošto Real brani titulu, ali znamo šta smo gradili ove sezone i to ćemo pokušati da prikažemo. Još nisam doneo odluku o sastavu tima, utakmica može da traje 90 ili 120 minuta. U poslednja tri, četiri meseca smo promenili stil igre. Ako pokušavaš da pobediš u 90 minuta, potreban ti je određeni sistem igre ali i izmene. Moram da razmotrim obe opcije kako bi moj tim bio britak„, izjavio je Alegri.

Stara dana želi da dođe do treće titule šampiona Evrope, dok je Real na pragu da osvoji 12. titulu!

Za ovo smo radili cele godine. Svi trofeji i sve pobede koje smo ostvarili ove sezone su bili neka vrsta treninga za ono što će se dogoditi sutra. Moramo da pobedimo. To je jedna utakmica, moraš da je analiziraš i odlučiš kada da napadneš, kada da se braniš, a ako to budemo uspeli, imaćemo šansu. Ali, moramo da se opustimo i da verujemo da možemo da osvojimo trofej„, dodao je on.

Mi smo 2015. godine zasluženo igrali u finalu, ali možda nismo bili jako motivisani, možda nismo imali dovoljno samopouzdanja posle nekoliko godina mučenja u Ligi šampiona. Tada nismo slučajno ušli u finale, ali nismo očekivali da ćemo pobediti. Ove godine je drugačije. Prošle godine smo imali dobru sezonu u Ligi šampiona, u poslednjem minutu smo izgubili od Bajerna i postepeno napedujemo. Sada je potpuno drugačije„, zaključio je Alegri.

Finalni meč Lige šampiona između Juventusa i Real Madrida je na programu u subotu od 20:45h.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje