četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Alkaraz osvojio masters u Majamiju!

Karlos Alkaraz nastavlja da impresionira teniski svet. Ovaj mladić iz Mursije osvojio je masters u Majamiju nakon što je savladao Norvežanina Kaspera Ruda. Posle borbe koja je trajala 110 minuta Alkaraz je slavio rezultatom 2:0, po setovima 7:5 6:4.

Nije sve krenulo sjajno po Alkaraza, pošto je Rud sjajno otvorio meč brejkom i poveo sa 3:0. Sve je išlo idealno po Ruda, a onda je usledio uvek ključni sedmi gem kada je Alkaraz napravio brejk i vratio se u meč. Taj pretrpljeni brejk je potpuno poroemetio Ruda koji nije bio isti igrač u nastavku meča, a zasluge svakako idu i Alkaraz. Španac je „namirisao krv“ i burtalnom igrom došao do potpunog preokreta.

Momentum sa kraja prvog seta Alkaraz je preneo i u drugi. Španac je osvojio tri uvodna gema uz dva brejka prednost. Rud je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, ali prednost je bila isuviše velika da bi je Alkaraz ispustio.

Alkaraz je osvajanjem titule u Majamiju postao najmlađi osvajač u istoriji turnira. Prethodni rekord držao je Novak Đoković.


Autor fotografije: Peter Staples

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje