petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Američki fudbal: Dubl tiket

Deveto kolo NFL šampionata sa sobom donosi mnoštvo dobrih utakmica. Analizirati jedan NFL meč traži dosta vremena, a kada na sve to dodate nakaradne rezultate uz ovog COVID ludilo, onda dobijete ovo što dobijete, a to su očajni rezultati. Malo ćemo promeniti taktiku i okušati sa tiketima od 2-3 para.

U ovom članku ćemo predložiti jedan dubl za koji smatramo da bi mogao da prođe bez većih problema, a parovi su sledeći:

19:00 Bafalo Bils – Sijetl Sihoks 2 1,65
19:00 Minesota Vikigns – Detroit Lions 1 1,50

Ukupna kvota: 2,47

Da krenemo od prvog meča. Bilsi u meč ulaze sa skorom 6-2. Da, to na papiru izgleda bajno, ali ako malo bolje pogledate ima tu dosta rupa u igri sa obe strane terena.

Pre svega počinjemo sa odbranom. Bilsi su u prethodnih 5-6 sezona važili sa defanzivan tim. Bila je to jedna stamena odbrana koja nije dozvoljavalja mnogo poena protivnicima, a napad je bio dovoljno dobar da postiže poene. Draftovarnje Džoša Alena za kvoterbeka je bio sjajan potez i Bilsi su rešili da promene svoj identitet. Od odbrambene ekipe Bilsi su postali napadačka ekipa, i ako nas pitate to je potpuno pogrešno. Odbrana Bilsa je u prvih 8 kola redom dozvoljavala 21 (Nju Ingland), 10(Džetsi), 26(Kanzas Siti), 42(Tenesi), 23(Las Vegas), 32(La Remsi), 28(Majami) i 17 (Džetsi) poena. Ako izuzmemo Džetse (jer su najgori tim u ligi) ova statistika pokazuje da su Bilsi u svakoj utakmici dozvolili 20 poena. Na 4/6 utakmica Bilsi su dozvolili 25+ poena i to nije dobro.

Težnja da Džoš Alen rešava utakmice nije dobra. On je solidan kvoterbek, ali daleko od toga da on svojim bacačkim sposobnostima može da vodi tim. On ima sjajnu ruku, ali njegova precniznost je očajna i tu je glavni problem. U toj težnji da se Alen stavi u prvi plan Bilsi su izgubili i igru po zemlji i sve je nekako istumbano. To pokazuju u rezultati, jer su Bilsi postigli manje od 20 poena na tri od poslednje četiri utakmice.
Na njihovu sreću stanje u njihovoj diviziji je takvo da samo naučna fantastika može da ih omete da postignu prvaci divizije. Ipak, mišljenja smo da Bilsi imaju mnogo veće ambicije od igranja plej ofa, a za neki veći rezultat će stvari morati da se menjaju.

Danas Bilsima u goste dolazi možda i najbolja ekipa u ligi posle Kanzas Siti Čifsa. Rasel Vilson i družina dolaze u Bafalo i idu naravno na još jednu pobedu. Sijetl je na skoru 6-1, i nakon onog nesrećnog poraza od Kardinalsa, Sijetl je najbolje odgovorio pobedom nad divizijskim rivalom San Franciskom. Bilo je to jedno klasično demoliranje protivnika i pokazatelj da je poraz od Arizone bio puka slučjanost. Ako se pogleda ta utakmica taj poraz i jeste neka vrsta anomalije, jer je Rasel Vilson u toj utakmici imao tri presečena dodavanja, a prošle sezone je imao samo dva.

No, to je iza Sijetla i oni se okreću novoj utakmici. Zaista izgledaju sjajno i ne vidimo šta ih može zaustaviti. Napad funkcioniše tako dobro, a posebno raduje raznovrsnost, jer Rasel Vilson ima pregrš opcija u napadu.

Dobra vest za Sijetl je što se na teren vraća Džamal Adams koji će svakako dodatno ojačati odbranu.

U ovom duelu Sijetl je dosta bolji tim. Bafalo ima dve pobede u poslednja dva meča to ne izgleda dobro. Danas će igrati protiv tima koji konsantno postiže poene, a mi nismo sigurno da je Bafalo sa Alenom u stanju da igra u takvom ritmu tokom cele utakmice.


Što se drugog para tiče to je divizijski derbi između Minesote i Detroita. Ovde igramo na Minesotu iz razloga što Detroit ima problema sa povredama, a i tradicija je na strani Minesote.

Kvoterbek Detroita Metju Staford je na Covid listi. On je putovao odvojeno od tima, ali ipak postoji šansa da zaigra ukoliko da dva negativna testa. Za sada se ništa ne zna, ali i ako bude igrao to će biti bez treninga i verovatno neće biti dobro. Detroit ima problem sa izostankom glavne hvatačke opcije Kenija Goladeja. On je duša tog napada i bez njega Detroit je slabiji sa 40%. Da vam napravimo paralelu, ne igranje Goladeja je kao da Mesi ne igra za Barselonu.

I za kraj tu je ta tradicija. Minesota neverovatno igra dobro protiv Detroita, jer je u poslednje tri sezone zabeležila 5 pobeda na 6 odigranih mečeva. U prethodnom kolu su na krilima Dalvina Kuka pregazili Grin Bej i kada je on tu onda je sve lakše.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje