petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Američki fudbal u Srbiji od 5. septembra?

U skladu sa uputstvima Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, kao i drugih relevantnih institucija s obzirom na situaciju u Srbiji i svetu vezanu za pandemiju virusa COVID-19Srpska asocijacija američkog fudbala odredila je koja će se takmičenja igrati ove sezone, kao i datum početka tih takmičenja. Početak sezone planiran je za vikend 5/6. septembar, a klubovi će se prijavljivati za sledeća takmičenja koja su planirana za jesen 2020:

– Sport Klub Prva liga Srbije
– Druga liga Srbije
– Kadetska U17 liga Srbije
– Ženska fleg liga Srbije
– Pionirska U15 fleg liga Srbije
– U11 fleg liga Srbije

Takođe, komesar za takmičenje Željko Jovanov pozvao je klubove da se prijave i za Treću ligu Srbije (9 na 9). Ukoliko se prijavi dovoljan broj klubova biće organizovano i ovo takmičenje.

Rok za prijave za sva takmičenja ističe 30.06. u ponoć.

„S obzirom da prolećni deo nije odigran zbog pandemije virusa Covid-19, nadam se da će se stvoriti uslovi da gore navedena takmičenja odigramo na jesen. Do tada vas molim da se pridržavate uputstava i preporuka nadležnih organa u sprovođenju trenažnih procesa. Svakako ćemo vas obaveštavati u daljem razvoju događaja”, rekao je komesar za takmičenja Željko Jovanov.

Takođe, ova sezona doneće i novinu vezanu za registraciju stranih igrača. Zbog celokupne situacija zbog virusa COVID-19, a pogotovo u SAD-u gde je situacija alarmantna, import i non-home-grown igračima neće biti dozvoljen nastup. Jedino će igračima iz zemalja okruženja biti dozvoljeno da igraju ove sezone u Srbiji. Ovu odluku obrazložio je predsednik SAAF-a Branko Vučinić:

„Proteklih nedelja smo kroz intenzivne razgovore sa predstavnicima klubova članova SAAF-a, a prateći savete i uputstva Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, radili na pronalaženju odgovora na pitanje koje najviše pritiska našu sportsku zajednicu. Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da je početak sezone tj. datum početka takmičenja u jesenjoj sezoni definitivno određen. Naravno, i dalje pomno pratimo konstantno menjajuću zdravstveno-bezbednosnu situaciju i apsolutni prioritet nam ostaje zdravlje učesnika u sportskim aktivnostima. Ove godine u takmičenjima pod ingerencijom SAAF neće nastupati import i non-home-grown igrači, već samo igrači iz zemalja okruženja. Ukoliko se ponovi vanredna situacija iz prethodnog perioda, ti igrači bi mogli da se lako vrate u svoje države, dok bi zbog eventualne ponovne obustave avio saobraćaja to ne bi bio slučaj za import i non-home-grown igrače. Zato smo usvojili odluku da ove sezone timovi nastupaju bez importa, upravo zbog neizvesne i promenljive zdravstveno-bezbednosne situacije”, izjavio je predsednik SAAF Branko Vučinić.


Izvor: SAAF

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje