utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Amerikanac dolazi na klupu nemačkog kluba

Nemački bundesligaš – RB Leipzig na svom oficijalnom sajtu potvrdio je da od naredne sezone – Jesse Marsch preuzima poziciju šefa stručnog štaba.

47-godišnji američki stručnjak dolazi kao „zamena“ za – Julian Nagelsmann koji je zvanično objavio da od predstojećeg leta preuzima ekipu, Bayern Munich. Marsch je sa svojim novim poslodavcima potpisao ugovor na dve godine, a oficijalno pristiže u klub 1. jula.

 

„Džesi Marš je bio naš prvi izbor i veoma smo zadovoljni, jer smo doveli izuzetno perspektivnog trenera. On je deo fudbalske grupe Red Bull već više od šest godina i do sada je uradio neverovatan posao u svim svojim ulogama, neprestano se razvijajući korak po korak. To je naravno velika prednost što je već godinu dana radio u Lajpcigu. Džesi poznaje klub, grad Lajpcig i, pre svega filozofiju naše igre. Radujemo se saradnji sa njim“, rekao je predsednik kluba, Oliver Mintzlaff.

Marsch u poslednje dve sezone predvodi RB Salzburg (klub koji je takođe u vlasništvu grupacije Red Bull), a pre toga je jednu godinu proveo upravo u RB Leipzig kao asistent, dok je kao glavni trener radio u timovima – Montreal Impact i New York Red Bulls.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje