petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Amerikanac i zvanično predstavljen u Zvezdi!

Američki bek i dosadašnji član Olimpijakosa Kevin Panter potpisao je u petak ugovor sa KK Crvena zvezda do kraja sezone!

Ovaj 26 – godišnji Njujorčanin visok 193 centimetara podjednako dobro može da igra na bekovske pozicije. Rođen je 25. juna 1993. godine.

Nakon koledž karijere koju je završio na Univerzitetu Tenesi, započeo je svoju evropsku karijeru, koju je postepeno podizao iz sezone u sezonu, igrajući prvo za Lavrio, pa Antverpen, AEK, Virtus iz Bolonje i Olimpijakos. Sa ekipama AEK-a i Virtusa osvajao je FIBA Ligu šampiona dve godine uzastopno, a u dresu ekipe iz Bolonje bio je i MVP završnog turnira u Belgiji sa 26 poena i 7 skokova.

Pred početak ove sezone potpisao je dvogodišnji ugovor sa Olimpijakosom za koji je na 11 utakmica u EL ubacivao prosečno 7 poena za 18 minuta u igri.

Dolaskom Pantera Crvena zvezda je dobila značajno pojačanje, odličnog strelca, igrača koji je vrlo često uskakao i na poziciju pleja i koga trener Dragan Šakota odlično poznaje iz sezone u kojoj je AEK osvojio dva trofeja.

U Crvenoj zvezdi će nositi dres „00“, a debitovaće ponovo u crveno-belom dresu, ovoga puta regionalnog i srpskog šampiona, u ponedeljak u Podgorici.


Vest preuzeta sa KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje