Advertisement
MaxBet

Prva faza Evrolige je završena. Osam ekipa nije uspelo da se plasira u dalju rundu takmičenja, a mi analiziramo razloge zašto ove ekipe nisu bile u stanju da se domognu željenog cilja.

Budućnost je bila najslabije rangirana pred početak EL, a skoro da su to i potvrdili na kraju tabelarnog dela Evrolige.

Znamo da klubovi sa naših prostora imaju prevelike ambicije gde god učestvovali, a i ambicije ovog kluba su se videle u vidu podrške navijača, države i ostalih. Budžet je u mnogome povećan i dovedeni su igrači koji bi trebali da hrabro brane boje ovog tima.

Oni su uložili maksimalno finansija koliko su mogli, ali se ipak ispostavilo da prvobitna ekipa nije dobro selektirana.

Prvobitna ekipa delovala je potpuno demotivisano i neki igrači do sada (na primer Coty Clarke) nisu pokazali svoj pun potencijal.

Moramo biti realni što se tiče budžeta ove ekipe, ali problem je primarni svakako loša selekcija stranih igrača.

Verovatno se sećate prvobitnog plejmejkera Aaron Crafta koji nikako nije kalibar za Evroligu, a umesto njega u klub je mogao doći Derek Needham koji ima crnogorski pasoš na primer. Usput je tu i Javonte Green koji poseduje isti pasoš.

Osim toga, trener Džikić je otpušten veoma jeftino. Ne kažemo da bi sa njim izborili playoff, ali bi se možda održao neki kontinuitet za naredne sezone.

Neki domaći igrači su potpuno zapostavljeni, a usput se mogla dati veća šansa mladim domaćim igračima koji bi stasali za naredne sezone i koji bi ojačali crnogorsku reprezentaciju.

Na kraju dolazimo do situacije gde je moral ekipe potpuno uništen i gde hemija ne postoji među igračima.

Dodatno su dovedeni novi igrači koji prete da destabilizuju ekipu.

Takođe je fokus možda trebao da bude na obezbeđivanju domaćeg terena u ABA ligi koji bi im povećao šanse za takmičenje u Evroligi i naredne sezone, ali oni imaju šansu da u finalu pobede Crvenu Zvezdu, u drugom slučaju ovo će biti jedna sezona za zaborav crnogorskog kluba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.