Advertisement
MaxBet

Prva faza Evrolige je završena. Osam ekipa nije uspelo da se plasira u dalju rundu takmičenja, a mi analiziramo razloge zašto ove ekipe nisu bile u stanju da se domognu željenog cilja.

Maccabi je generalno bio veoma blizu plasmana u playoff, međutim za to je bio definitivno potreban kontinuitet, što je upravo njima falilo.

Za početak, ekipe koje su obezbedile playoff nisu imali toliko mnogo promena tokom sezone. Zapravo, samo dve ekipe koje su obezbedile playoff su promenile trenera, dok su one u donjem delu tabele promenile 5/8, a uz to i po bar nekoliko promena što se tiče igrača.

Maccabi je jedna od tih ekipa koja je promenila trenera. Jednostavno krenuli su u sezonu sa Spahijom koji nije imao toliko dobru sezonu 2017/18 i možda je to i najveći problem.

Spahija je imao katastrofalne rezultate i moralo je doći do promene trenera.

Usput su tokom sezone Raya pustili na pozajmicu, a i Sessions je imao svoj dolazak i odlazak.

Osim toga, možda je klub previše očekivao od Wilbekina koji je čak i slabiju sezonu odigrao u odnosu na prethodne u Evroligi, a verovalo se da bi posle brutalne sezone u Evrokupu mogao da podigne evroligašku ekipu na viši nivo. Međutim do toga nije došlo i ovo je njihov drugi problem u startu.

Na nekim pozicijama su doveli debitante u Evropi što ih je mnogo koštalo, a i izraelski igrači nisu top kvalitet da se očekuje nešto spektakularno od njih u Evroligi.

Generalno problem sa Maccabijem je neplaniranje unapred, selekcija igrača bez cilja. Ponekad kada klub ima dovoljno novca za kvalitetna pojačanja, dolazi se do problema koji upravo ima ova izraelska ekipa.

Ipak ćemo za njihov neuspeh okriviti upravu koja je prvobitnom treneru dala još jednu šansu koja se na kraju obila o glavu čelnicima kluba.

Mnogo igrača ima ugovor do kraja ove sezone, tako da sledeće sezone možemo očekivati mnogo novih stranaca i možda i istu priču kao ove sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.