četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Anjeli zagovornik Superlige

Vlasnik italijanskog velikana Juventusa – Andrea Anjeli jedan je od ljudi koji podržava formiranje Superlige u kojoj će se takmičiti najveći i najbogatiji klubovi na Starom kontinentu.

Brojni ljubitelji fudbala su protiv ovog takmičenja, koje bi praktično bilo „zatvorenog“ tipa, ali prvi čovek „Stare Dame“ na Samitu fudbalskog biznisa u Londonu u svom govoru upravo podržao formiranje jedne ovakve lige.

„Veoma cenim to što Atalanta radi, ali bez storije na evropskoj sceni, samo zahvaljujući jednoj dobroj sezoni, imali su direktan put u elitno evropsko takmičenje. Da li to ispravno?  Pomislim na Romu koja je prethodnih godina dala veliki doprinos rejtingu italijanskog fudbala. Imala je samo jednu lošu sezonu i ispala je iz elite. Mi moramo da zaštitimo naše investicije i troškove. Ima timova koji osvoje ligu ili kup i automatski se kvalifikuju u evropsko takmičenje, samo na osnovu nacionalnog koeficijenta. Treba napraviti balans između onog što klub doprinosi evropskom fudbalu i njegovih rezultata u samo jednoj sezoni“, istakao je Anjeli.

Fotografija preuzeta kao screenshot sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje