petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Anži krenuo stopama Toma?!

Po svemu sudeći, sudbina ruskog premijerligaša Anžija iz Mahačkale krenula je istim putem kao i kod Toma iz Tomska, te iz dana u dan bar jedan igrač raskine ugovor ili regularnim transferom pređe u drugi klub.

Istina, odlazak igrača iz redova Anžija najavljivao se još od kraja decembra, nakon što je promenom vlasnika promenjen i “kurs“. Milijarder Sulejman Kerimov praktično se odrekao kluba, a umesto njega došao je kontroverzni biznismen Osman Kadijev. Glavni trener Pavel Vrba smenjen je odmah nakon dolaska novog vlasnika, a na tu poziciju doveden je Aleksandr Grigorjan. Novo rukovodstvo odmah se počelo obračunavati i sa igračima koji nisu odgovarali njihovom sistemu, pa su tako mnogi bili primorani da odu iz Mahačkale.

“Orlovi iz Dagestana“ već su se suočili sa brojnim odlascima igrača, pa su ih do današnjeg dana napustili: David Jurčenko (2n/0g – golman), Ali Gadžibekov (11n/0g/0a – odbrana), Bernard Beriša (19n/4g/2a – sredina, drugi strelac), Filip Budkovski (15n/5g/0a – napad, prvi strelac) i Janik Boli (11n/2g/0a – napad). Toj grupi danas su se priključila još dvojica, Ivan Majevski (16n/1g/1a – sredina) i Lorenco Ebesilio (14n/1g/1a – napad), a očekuje se i da u naredna 24 časa ova lista bude duža za još 2 do 3 igrača.

Da bi shvatili koliko su ovi, gore navedeni, igrači bili važni za svoj klub, napomenućemo da je Anži ove sezone postigao 19 golova u svim takmičenjima, a da su Beriša, Budkovski, Boli, Majevski i Ebesilio zajedno postigli čak 13.

Koliko će se ova ekipa promeniti do početka prolećnog dela sezone, još uvek niko ne može da zna. Sve u svemu, u Anžiju je došlo do ogromnog zaokreta, ali na žalost ne do pozitivnog, pa zbog toga mislimo da je relegacija u drugu ligu scenario za očekivanje.

Anži se trenutno nalazi na 11. poziciji sa 20 bodova, a u prvom delu sezone zabeležili su 5 pobeda, 5 remija i 7 poraza.

Povezani članci

1 komentar

  1. Tomsk je šampion sa 11 odlazaka do sad, a Anži mu ozbiljno preti sa 7, a pretpostavljam da će otići i oni najskuplji: Obertan, Iličević, Rabiu, Šandao…

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje