petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Arsenal protiv Bajerna ide na sve ili ništa!

U utorak od 20 časova i 45 minuta očekuju nas dve revanš utakmice u okviru 1/8 finala Lige Šampiona. Jedna od te dve utakmice odigraće se na stadionu “Emirejts“ u Londonu između engleskog Arsenala i nemačkog Bajerna iz Minhena.

Prva utakmica u okviru ovog dvomeča završena je pobedom “Bavaraca“ sa ubedljivih 5:1 na stadionu “Alijanc Arena“ u Minhenu. Golove za nemačku ekipu postigli su Arjen Roben (11′), Robert Levandovski (53′), Tijago Alkantara (56′ i 63′) i Tomas Miler (88′), dok je počasni gol za “Tobdžije“ postigao Aleksis Sančez nakon promašenog penala (30′). Bajern je tokom cele utakmice bio nekoliko puta bolji protivnik, jer su uz neverovatan posed lopte od 69% ka golu Davida Opsine uputili čak 24 udarca, od čega je direktno ugrožena mreža čak 11 puta. Gosti su bili veoma slabašni tokom tog meča, a ka golu Manuela Nojera lopta je poletela samo 8 puta, pri čemu je iskusni golman 5 puta imao nešto ozbiljniji posao. To je bio kratak pregled prvog meča između ove dve ekipe, a u nastavku teksta sledi detaljna najava revaš duela.


Arsenal na megdan Bajernu polazi nakon poraza od Liverpula (3:1) u okviru 27. kola engleske Premijer Lige, gde se “Tobdžije“ trenutno nalaze na 5. poziciji sa 50 bodova iz 26 utakmica. U dosadašnjem toku sezone zabeležili su 15 pobeda, 5 remija i 6 poraza, uz gol razliku 55:31, što ih stavlja među najefikasnije ekipe u najelitnijoj ligi Engleske. Londonska ekipa će za sutrašnji nastup u Ligi Šampiona biti veoma oslabljena s’ obzirom da u protokolu neće biti bolesnog ofanzivnog veziste Mesuta Ozila (29n/9g/8a), ozbiljno povređenog centralnog veziste Santija Kazorle (11n/2g/3a), kao i krilnog napadača Aleksisa Sančeza (35n/20g/17a) koji ovih dana dosta prolazi kroz medije zbog svađe sa glavnim trenerom Arsenom Vengerom, zbog čega najverovatnije neće ni izaći na teren protiv Bajerna. U proteklih nekoliko dana, posebno nakon poraza od Liverpula, počela se provlačiti informacija o mogućoj smeni Arsena Vengera sa klupe londonskih “Tobdžija“, ali po tom pitanju on još uvek nije dao izjavu. Na nedavno završenoj konferenciji za štampu francuski stručnjak preneo je njegova očekivanja za možda i poslednju utakmicu u ovosezonskoj Ligi Šampiona: “Jedina naša prednost u odnosu na Bajern je to što mi nemamo izbora. Moramo da napadamo i pokušamo postići mnogo golova. Bajern je oduvek bio jedan od dva najbolja kluba u Evropi i znam da će biti stvarno teško okrenuti rezultat u našu korist“. Nama preostaje samo da čekamo kraj utakmice i da saznamo sudbinu Arsena Vengera, a samim tim i cele ekipe londonskih “Tobdžija“.

Bajern iz Minhenu će sve izvesniji prolazak u 1/4 finala morati da ozvaniči i u Londonu. Sudeći po 3 vezane pobede u domaćim takmičenjima, nad Hamburgerom (8:0) i Kelnom (3:0) u ligi i nad Šalkeom (3:0) u kupu, ova ekipa dan odluke dočekuje u pobedničkom raspoloženju, puna motivacije, samopouzdanja i volje. Što se tiče domaćeg šampionata, ne treba tu mnogo da se kaže osim da im nema ravnog. “Bavarci“ zauzimaju lidersku poziciju sa čak 56 bodova iz 23 utakmice, jer su zabeležili 17 pobeda, uz 5 remija i samo 1 poraz. S’ obzirom na gol razliku 57:13 ova ekipa poseduje ubedljivo najbolji napad i najbolju odbranu u ligi, što je itekako važna činjenica. Protiv Arsenala neće nastupiti centralni vezista Renato Sančes (18n/0g/0a), koji je prehlađen, povređeni levi krilni napadač Daglas Kosta (25n/5g/8a) i štoper Džerome Boateng (12n/0g/0a), kao ni desni bek Filip Lam (27n/2g/3a – kapiten), koji je suspendovan zbog žutog kartona. Kapiten ekipe iz Bavarije – Filip Lam poželeo je sreću svojim saigračima uz reči: “Mojim saigračima želim svu sreću, žao mi je što neću biti sa njima da ih podržim, ali navijaću svim srcem i odavde. Pred put za London poručio sam im da koncentracija mora biti na visokom nivou, posebno na samom početku utakmice, jer mislim da će Arsenal baš tada zagristi najviše, a Vengeru poručujem da koliko god se njegovi igrači trudili ipak Bajern prolazi dalje“.


Poslednjih 5 međusobnih utakmica Arsenala i Bajerna:

15.02.17 Bajern Arsenal 5 : 1 (1 : 1)
04.11.15 Bajern Arsenal 5 : 1 (3 : 0)
20.10.15 Arsenal Bajern 2 : 0 (0 : 0)
11.03.14 Bajern Arsenal 1 : 1 (0 : 0)
19.02.14 Arsenal Bajern 0 : 2 (0 : 0)

Iako izjave članova oba kluba najavljuju odličnu i veoma energičnu utakmicu, po svemu sudeći taj duel neće biti baš toliko zanimljiv koliko se očekuje. Bajern ne sme da srlja, jer im se to pogotovo u gostima može obiti o glavu, pa očekujemo nešto defanzivniju igru nego uobičajeno. Što se tiče Arsenala, iako će Venger najverovatnije pogurati  nešto ofanzivniji fudbal, surova realnost da dalje proći ne mogu verovatno će lišiti želje za nadmetanje igrače londonske ekipe. Shodno svemu tome veoma je teško predvideti kako će se ova utakmica završiti, ali s’ obzirom da u ponudama kladionica postoje i neke specijalne opklade sigurno je da vredi pokušati bar sa time. Za šta god da se odlučite mi vam želimo sreću!


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje