subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Asocijacija profesionalnih fudbalera Englske podelila nagrade najboljima!

Asocijacija profesionalnih fudbalera Englske je pre kraja sezone dodeli nagrade za najbolje igrače, a nagrade su dobili N’Golo Kante koji je proglašen Najboljim igračem sezone po izboru drugih igrača u svojoj debitantskoj sezoni u Čelziju. Nagradu za najboljeg mladog igrača, pokupio je Dele Alli iz Totinhema, dok je Nagradu za zasluge i doprinos razvoju fudbala dobio David Beckham.

Uspon N’Golo Kantea počeo je njegovim dolaskom iz Kaena u Lester sa kojim je osvojio senzacionalnu titulu u prošloj godini, a mnogi su smatrali da je upravo on jedan od najzaslužnijih za to. Ove sezone nastavio je sa odličnim partijama i u Čelziju, gde je ove sezone odigrao 31 meč, zabeležio je 110 uspešnih startova, 72 presečene lopte i imao je 88% uspešnih dodavanja.

Drugo mesto zauzeo je njegov saigrač Eden Hazard, dok je treći igrač Mančester Uniteda, Zlatan Ibrahimović.

Za najboljeg mladog igrača proglašen je reprezentativac Engleske, Dele Alli, takođe igrač koji već drugu sezonu zaredom ima veliki uticaj na igru i rezultate Totinhem Hotspura. Ove sezone odigrao je 44 utakmic u svim takmičenjima, postigao 20 golova i zabeležio 11 asistencija.

Nagradu za zasluge u razvoju fudbala, dobio je David Beckham, koji je tim povodom izjavio: ,, Srećan sam što mi je karijera bila takva kakva je bila, što sam igrao za timove za koje sam igrao, sa trenerima sa kojima sam sarađivao i mojim saigračima sa kojima sam igra, to je bilo nešto posebno za 22 godine moje igračke karijere. Igrao sam u različitim državama, i očigledno predstavljao moju državu svaki put kada bi igrao. Osećam se blagosloveno zbog toga.’’

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje