četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATLANTA FALKONS – ČIKAGO BERS – NAJAVA MEČA

U okviru trećeg kola NFL šampionata Atlanta Falkonsi će na svom Mercedez Benz stadionu ugostiti Čikago Berse. Kladionice favorizuju domaćine sa kvotom 1,60 i to nije neočekivano iako u ovu utakmicu timovi ulaze u potpuno drugačijem raspoloženju.

Falkonsi su na 0-2, a glavna krivica za loš start je samo njihova. Nakon poraza od Sijetla koji je odigrao savršenu utakmicu, Falkonsi su u drugom kolu na gostovanju Dalasu izgubili dobijenu utakmicu. Po ko zna koji put ovom timu se događa isti scenario, a to su neki neverovatni preokreti koji po pravilu idu kontra njih. Imala je Atlanta posle prve četvrtine prednost od 20:0, u samoj završnici je samo trebalo da pokuke onsajd kik, ali igrači specijalnog tima su napravili tako glupu grešku da ona nije vredna pomena. Na kraju, Dalas je uspeo da preokrene rezultat na svoju stranu, a Falkonsi se već u trećem kolu susreću sa velikim problemom.

Glavni trener Den Kvin je prošle sezone uspeo da sačuva posao, jer su igrači stali iza njega, ali ako se nastavi sa ovakvim rezultatima ne postoji osoba koja će ga spasiti otkaza.

Napad koji predvodi Met Rajan igra u skladu sa očekivanjima. Atlanta nema problem da postiže poene, te su Falkonsi u prva dva meča postizali 25 i 39 poena. Kvoterbek Met Rajan za sada ima 61/90 kompletiranih pasova za 723 prebačena jarda, uz 6 pasova za TD i 1 INT. Njegov hvataki korpus i on rade sjajan posao, a posebno se ističe njegova konekcija sa Raselom Gejdžom i novim tajt endom Hejdenom Hrstom.

Što se igre po zemlji tiče Tod Grli pokušava, ali mu za sada ne ide. Vidi se da je novi u timu i očigledno mu je potrebno još malo vremena da se uigra sa potpuno novom ofanzivnom linijom.

Odbrana jeste primila dosta poena, ali igra sasvim solidno. U prvom kolu protiv Sijetla se svesno nešto mekanije igralo na pas. Sijetl je već godinama unazad poznat kao ekipa koja igra po zemlji. Atlanta je sjajno branila trčanje, ali Rasel Vilson je imao sjajan dan i potpuno ih je urnisao. U drugoj tekmi, ta osporavana odbrana je samo u prvoj četvrtini izdejstvovala četiri fambla, a tri su čak uspeli da pokupe. U nekim ključnim trenucima su radili sjajan posao, ali eto Falkonsi gube i ako nas pitate jedini krivac je trener i njegov stručni štab koji ponavljaju iznova i iznova istu grešku.

Čikago Bersi sa druge strane u novu sezonu ulaze sa neočekivanih 2:0. U prva dva kola su pali Detroit Lajonsi i Njujork Džajantsi. Ovaj skor ne pokazuje pravo lice Bersa, jer su u oba meča bili nadigrani. Detroit je u prvom kolu u poslednjoj četvrtini dozvolio tri tačdauna, a onaj nesrećni pas koji igrač Detroita nije uvatio je za anale (vidi sliku). Protiv Džajantsa Bersi su imali sreće, jer se kvoterbek Džajantsa Danijel Džouns pretplatio na prodaju lopti.

Napad Bersa u skladu sa očekivanja je suvi prosek sa Mičom Trubiskim, a odbrana nije ni sena one od pre dve sezone. Mnogo je oscilacija u svim linijama tima i to će neka iole jača ekipa znati da kazni.

Tok utakmice i predlog za klađenje:

Nema sumnje da je Atlanta bolji tim i da su veliki favoriti. Kao reper uzećemo meč Čikaga koji su igrali protiv Detroita. Zašto baš Detroit? Odgovor je prost, Detroit ima sličnog kvoterbeka kao Atlanta, i generalno gledano igraju sličan fudbal. To se uglavnom svodi na veoma jaku pas igru, a igra po zemlji je i te kako napredovala.

U tom meču kvoterbek Metju Staford je imao 24/42 kompletirana pasa za 297 prebačenih jardi, uz 1 pas za TD i 1 INT. Dakle, protiv te odbrane i pre svega sekonderija se moglo igrati, a ovde postoji velika začkoljica. Atlanta ima mnooogo jači hvatački korpus od Detroita i to će biti ključ meča. Previše opcija ima Met Rajan i ako bude imao samo pristojan dan, odbrana Čikaga će biti na veliki mukama. Tu su Hulio Džons, Kalvin Ridli, Rasel Gejdž, Hejden Hrst i još mnogi. Apsolutno slatke muke i nije ni čudo što Atlanta postiže ovako lako poene.

Napad Čikaga nije ni približno dobar kao Atlantin i to će biti ključ meča. Da bi ste pobedili Atlantu morate da imate napad koji može da prati napad Meta Rajana, a Čikago to nema. Mič Trubiski je u prva dva kola imao 242 i 190 prebačenih jardi, 5 pasova za TD i 2 INT. Napad koji on predvodi je prosečan i Atlantina odbrana bi mogla imati dobar dan bez ikakve sumnje.

Atlanta je pokazala mnogo više nego što to pokazuju rezultati, a Čikago je pokazao mnogo manje nego što to rezultati prikazuju. Atlanta ide ovde do pobede, a mi se opredeljujemo za timski over kao najbolju opciju, jer ako je nešto konsantno u igri Atlante onda je to postizanje poena.

Predlog za klađenje: Atlanta više od 24,5 1,90

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje