Advertisement
BetWinner

Ove subote 20. februara u Istanbulu održalo se Prvenstvo Balkana u dvorani za seniore i seniorke. Našu reprezentaciju predvodila je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zajedno sa još sedam atletičara i tri atletičarke. Osvojeno je ukupno 4 medalje, dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana.

Šesti put u karijeri,  Ivana Španović ponela je titulu šampionke Balkana u skoku udalj sa daljinom od 6.75 metara.  Ovo je ujedno i treći najbolji rezultat na svetskim rang listama ove sezone.  Ivani je ostalo još jedno takmičenje pred EP u Torunu u dvorani, a to je VI Serbian Open Indoor Meeting koji se održava u sredu 24. februara u Atletskoj dvorani u Beogradu.

Šampion Balkana u dvorani postao je i Armin Sinančević koji je kuglu bacio  20.63 metara. Njega ćemo takodje imati priliku da gledamo na Serbian Open-u.

Nikola Bursać zauzeo je drugo mesto u trci na 1500 m rezultatom 3:46,91 i na taj način postao vicešampion Balkana u dvorani.

Bronzanu medalju u trci na 60 m osvojila je Milana Tirnanić koja je ovu deonicu istrčala za 7.41 sekund.

Nadomak medalje bila je i Anja Lukić koja je ipak na kraju zauzela 4. mesto u trci na 60 m prepone rezultatom 8.24 s. Na istom mestu samo sa ličnim rekordom završio je Boško Kijanović na 400 m sa 47,20 s.

Ostali rezultati:

Aleksa Kijanović 60 m – 6.79 s (4. mesto) ,

Lazar Anić skok udalj – 7.53 m (5. mesto) ,

Luka Trgovčević 60 m pr – 8.01 s (8. mesto) ,

Ivana Ilić 60 m – 7.68 s (11. mesto).


Izvor: Srpski atletski savez

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here