Atletiko Madrid u dobroj formi ide na noge Espanjolu

0

Duel jednog od najslabijih napada lige protiv ekipe, uz Barselonu, sa ubedljivo najjačom odbranom.

Espanjol

Trener domaće ekipe Kike Flores ima jedan jedini cilj – opstanak ekipe. Espanjol je trenutno na 16. poziciji sa svega 2 boda prednosti u odnosu na zonu ispadanja, pa nemaju taj laksuz da prosipaju bodove na domaćem terenu. Pa makar protivnik bio i Atletiko Madrid! Evidentno je da Flores u poslednje vreme vrši određene promene formacije kako bi pronašao dobitnu kombinaciju, činilo se u prethodnom susretu protiv Las Palmasa da je blizu rešenje, ali je na kraju spašavao bod nakon što je u 80. minutu meča vodio 0:2. Neće imati većih problema kada je sastav tima upitanju, jedino je suspendovan desni bek Viktor Sančez pa će ga zameniti Havi Lopez, ali ostaje glavni problem ekipe jedan od najslabijih napada lige sa svega 13 datih golova.

Futbol.ESPANYOL. Fotos d’arxiu de l’Espanyol.
Quique Sánchez Flores.

Atletiko Madrid

Tim iz prestonice Španije ulazi u ovaj meč nakon sjajne forme i ostvarene četiri pobede. Ovaj niz, kao i kiks Valensije, su klub doveli na drugu poziciju, sa šest bodova zaostatka u odnosu na Barselonu i svakako da Simeoneove ratnike ne treba otpisati kada je borba za titulu u pitanju. Da bi se održao korak sa Barselonom ovakva gostovanja se moraju rešavati. Poslednje dve pobede u Primeri su izvojevali nakon minimalnih rezultata protiv Betisa i Alavesa. Čolo Simeone će na desnom beku nastaviti sa Vrsaljkom obzirom da je hrvatski igrač upisao dve asistencije na poslednja dva susreta. Očekuje se da Augusto Fernandez na sredini terena zauzme mesto Tomasu Partiju, dok će navalu predvoditi dva napadača Grizman i Tores.

Zaključak

Nekako ne vidimo da Atletiko i treću za redom odigra 0:1, ekipa je uhvatila formu i počela je da niže dobre rezultate. Espanjol po principu toplo-hladno, smatramo da će im trener Flores podići formu, ali ovo i nisu baš utakmice za „vađenje“. Gosti su bliži pobedi, čista dvojka je 1.80, dok je sigurnija varijanta sa nešto manjom kvotom igra X2i2+ koja se u MaxBet-u plaća 1.65. U prilog pobedi Atletika ide i podatak da su ih savladali na ovom terenu u prethodna dva međusobna duela.

Očekivani sastavi

Espanjol: P. López – J. López, Hermoso, Duarte, Martin – Darder, D. Lopez, Granero – Baptistao, Garcia – Moreno

Atletko Madrid: Oblak – Vrsaljko, Savic, Godin, Luis – Niguez, Fernandez, Gabi, Koke – Torres, Griezmann

Meč je na programu danas od 21:30 časova.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here