subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Atomski tenis u Rimu, Đokoviću srpski derbi

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu. Đoković je u okviru treće runde savladao sunarodnika Filipa Krajinovića rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (9:7) 6:3.

Bez ikakve sumnje najbolji meč u dosadašnjem delu turnira. Prvi set je trejao skoro sat i po vremena, i u njemu je viđeno sve što tenis kao igra može da pruži. Meč je počeo sa brejkom na obe strane. Krajinović je prvi došao do brejka, ali je Đoković momentalno uzvratio. Od tog trenutka intezitet tenisa je bio na izrazito visokom nivou, te je svaki gem bio drama za sebe. Viđeno je mnogo brejk lopti na obe strane, a kako to uglavnom biva prvi set je otošao u taj brejk. Krajinović je imao bolje otvaranje, poveo je sa 4:1 uz dva servisa, ali je onda usledila serija Novaka Đokovića, koji je preokrenuo na 6:5. Na servisu za osvajanje seta Đoković je napravio duplu grešku i vratio Krajinovića u igri, ali Krajinović je nešto kasnije uzvratio istom merom, te je Đoković poveo sa 1:0.

U drugom setu nivo tenisa je očekivano pao. Krajinović više nije mogao da igra duge poene, pa je pokušao sa rizičnijom igrom. To mu se nije isplatilo, jer je Đoković rano došao do brejka u drugom setu, a nakon toga je u devetom potpuno prelomio meč na svoju stranu.

Đokovićev rival u četvrtfinalu će biti bolji iz duela Museti/Koepfer.

Ostali rezultati:

Dimitrov – Siner 4:6 6:4 6:4
Beretini – Travalja 7:6 (7:5) 7:6 (7:5)
Šapovalov – Umber 6:7 (5:7) 6:1 6:4
Rud – Čilić 6:2 7:6 (8:6)


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje