subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Akapulko: Kirjos posle preokreta pobedio Nadala

Australijski teniser Nik Kirjos pobedio je Rafaela Nadala u osmini finala turnira u Akapulku. Rezultat je bio 2:1, po setovima 2:6 7:6 (7:2) 7:6 (8:6) posle velike borbe.

U meču punom tenzije i neizvesnosti na kraju je slavio kontroverzni Australijanac. Ni ovaj meč nije mogao da prođe bez skandala, a Kirjos se na svaki način trudio da isprovocira Nadala, i to mu je uspelo.

No, nije sve tako dobro krenulo za Kirjosa. Nadal je igrao odličan tenis u prvom setu, i sa jednim brejkom ga rešio u svoju korist.

Nastavak meča nam donosi veliku borbu. Serveri su radili sjajan posao, a Nadal je čini se bio malo bolji. U devetom gemu kada je Kirjos je spasio čak 4 brejk lopte i to mu je dalo neophodno samopouzdanje. Psihološka prednost je bila na njegovoj strani i on je na kraju bio bolju u taj brejku.

Znao je Nadal da će imati težak meč, te ga gubitak drugog seta nije prometio. On je nastavio sa sjajnim igrama pre svega na servisu. Tokom celog meča je pružio samo jednu brejk loptu, ali to nije bilo dovoljno. Šesti gem trećeg seta je bio veoma bitan, jer je u njemu Kirjos opet spasio pet brejk lopti od kojih su tri bile vezane. I iz te neugodne situacija kontroverzni Australijanac je uspeo da se izvuče, i odvede treći set u taj brejk.

Publika je uživala u spektakularnom tenisu obojice igrača i svaki poen se doživljavao na poseban način. Nadal je i u taj brejku trećeg seta propustio sijaset šansi. Prvi je došao do mini brejka, imao tri meč lopte, ali ni to nije uspeo da iskoristi.

Iako Nadal važi za izuzetno jako osobu na psihiološkom planu danas nije uspeo da ostane svoj, jer je Kirjos uspeo da ga isprovocira i izbaci iz takta. Na kraju sasvim zaslužena pobeda Australijnca koji će u četvrfinalu igrati protiv Stena Vavrinke.

Ostali rezultati:

Mekndonald – Tiafo 6:7 (7:9) 7:5 6:3
Vavrinka – Džonson 7:6 (7:5) 6:4
Nori – Švarcman 7:6 (7:5) 4:6 6:3
De Minaur – Lopez / prolaz bez borbe
Zverev – Ferer 7:6 (7:0) 6:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje