utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Barselona: Najava finala

U finalu turnira u Barseloni sastaće se Rafael Nadal i Stefanos Cicipas. Pričati o tome koje favorit je gubljenje vremena složićete se sa tim. Ovde se samo postavlja pitanje kojim rezultatom će Nadala pobediti i osvojiti 11. titulu u Barseloni.

Mi smo mišljenja da će Nadalova pobeda biti ubedljiva iz dva razloga, a razlozi su sledeći:

1) Cicipasu je ovo prvo finale u karijeri. Činjenica je da igra dobar tenis u poslednje vreme, ali prvo finale je prvo finale i sigurno će biti nervoze kod njega. Nadal to zna i sigurno će od početka krenuti jako da saseče svaku nadu u Cicipasu koja postoji.

2) Cicipas udara bekend sa jednom rukom. To mu je inače dosta slabiji udarac na kojem će on tokom svoje karijere sigurno raditi. Svi znamo koliko Nadal daje spina svom forhendu. Ta loptica odskače jako visoko i te udarce je jako teško vraćati. Velika većina udaraca će ići na tu stranu i ne verujemo da će Cicipas da se snađe.

Ako se uzmu u obzir mečevi sa mastersa u Monte Karlu Nadal je samo na tri meča u jednom setu dozvolio protivniku više od tri gema. Dimitrov i Gofan su uzeli četri gema, a Kližan je bio nadomak osvajanja seta i osvojio je pet gemova. To dovoljno govori koliko je Nadal dominantan, a pošto je margina data na 18,5-19,5 gemova to znači da Nadal po setu mora da napravi po jedan brejk i to je više nego realan scenario tako da je under najbolja opcija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje