petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Barselona: Nišikori lako protiv Frica, Zverev nastavio sa lošim partijama

Japanski teniser Kei Nišikori uspešno je započeo svoje takmičenje na turniru u Barseloni. On je u okviru druge runde bio bolji od američkog tenisera Tejlora Frica rezultatom 2:0, po setovima 7:5 6:2.

Nišikori je u svom maniru nešto lošije ušao u meč. Fric je to iskoristio i poveo sa 4:1. Ipak, Japanac je brzo pronašao svoje udarce i uzvratio brejkom. Nišikori je u tim trenucima bio u naletu i samo se čekalo kada će prelomiti prvi set u svoju korist. To se dogodilo u 11. gemu kada je Nišikori napravio brejk koji mu je doneo set.

„Tragični“ završnica prvog seta je uticala na igru Frica u nastavku duela. Nije to bio isti igrač kao sa početka meča. Nišikori je dominirao i sa dva brejka rutinski priveo meč kraju.
Japac će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Ože Aliasime/Džaziri.

Najveće iznenađenje dana je ispadanje drugog nosioca Aleksandera Zvereva. Zverev koji je tražio specijalnu pozivnicu zbog nešto lošijih rezultata je u velikoj krizi. On je poražen od laki luzera Nikolasa Jarija rezultatom 2:1, po setovima 3:5 7:5 7:6 (7:5).

Zverev je odigrao veoma dobar prvi set koji je osvojio bez većih problema. Ipak, kako je meč odmicao Jari je igrao sve bolje. Drugi set je uspeo da odvede u produžetak i na taj način prenese pritisak na Zvereva. Zverev je u finišu grešio i može se reći poklonio set Jariju.

Treći set donosi pravu dramu. Jari je poveo sa 3:0 uz dva brejka prednosti, ali je Zverev nekim čudom uspeo da se vrati. Treći set je otišao u taj brejk u kojem je Zverev imao prednost od 3:0, ali je Jari sjajnom serijom od 5 vezanih poena uspeo da preokrene stvari u svoje ruke i na kraju napravi veliko iznenađenje.

Ostali rezultati:

Kun – Delbonis 7:6 (7:3) 4:6 6:2
Ferer – Zverev 6:3 6:1
Džaziri – Andreoci 6:7 (3:7) 6:4 6:2
Ramos – Nori 6:2 6:2
Garin – Kližan 7:5 6:4
Munar – Tiafo 6:4 6:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje