petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Budimpešta: Đere se pridružio Krajinoviću u polufinalu

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u polufinale turnira u Budimpešti. On je u četvrtfinalu bio bolji od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija rezultatom 2:1, po setovima 3:6 6:2 6:3.

Iako je Đere napravio prvi korak u prvom setu on nije uspeo da ga na kraju i osvoji. Basilašvili je od sredine prvog seta preuzeo stvar u svoje ruke, i svojom agresivnom igrom sa dva brejka uspeo da preokrene prvi set u svoju korist.

Ipak, taj agresivni stil tenisa Gruzijac nije uspeo da održi tokom celog meča. U nastavku meča Basilašvili je počeo mnogo da greši, a Đere je strpljivom igrom sakupljao poene i gemove. Iz poena u poen samopouzdanje Đerea je raslo, a rezultat svega jesu dva brejka i vraćanje meča u potpuni egal.

Završni treći set donosi sličan scenario. Basilašvili nije imao plan b u svojoj igri, te je nastavio sa napucavanjem lopte bez ikakvog rezona. Đere je po već oprobanom receptu samo vraćao loptice i gledao da poen produži što je više moguće. Za plasman u polufinale bio mu je dovoljan jedan brejk koji je napravio na samom startu seta.

Đere će za plasman u drugo finale ove sezone igrati protiv Italijana Matea Beretinija, a ako se rezultati poklope postoji mogućnost da u velikom finalu snage odmeri protiv sunarodnika Filipa Krajinovića.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje