petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Dubai: Cicipasu osma uzastupna pobeda i novo finale

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale turnira u Dubaiju. On je u epskom finalu pobedio Francuza Gaela Monfisa sa 2:1, po setovima 4:6 7:6 (7:4) 7:6 (7:4) posle tri sata efektivne igre.

Ovakvog meča se ne bi posetidelo ni finale nekog od grend slemova. Ovo je jedan od mečeva u kojem je mogao da pobedi bilo ko, a više sreće je imao mladi Grk.

Cicipas je veoma dobro ušao u meč i poveo sa 3:0. Očigledno je bilo da Monfisu treba malo više vremena da postigne radnu temperaturu, a kada se to dogilo promenio se i rezultat. Francuz je napravio seriju od 5 uzastupnih gemova, i na kraju osvojio prvi deo ide sa 6:4.

U nastavku duela Monfis je diktirao tempo. Publika mu je pružala veliku podršku, a on je to znao da iskoristi. U svom stilu stizao je ono što se ne stiže, a rezultat je brejk i vođstvo od 3:1. Ipak, i Monfis je samo čovek, te nije uspeo da zadrži taj nivo igre do kraja meča. Francuz je malo pao, a Cicipas je to iskoristio i vratio brejk zaostatka. Drugi set je na kraju otišao u taj brejk u kojem je za nijansu bio bolji Cicipas.

Treći set nam je doneo i najveću borbu. Teniseri su polako počeli da osećaju posledice napornog meča. Posle svake duže razmene publika je aplaudirala, a obojica su jedva dolazila do daha. Brejk prilika je bilo i za jednog i za drugog, a na kraju su obojica bila primorana da skaćuju poene. Išlo se na sigurno s tim što je Monfis bio taj koji je imao šanse da reši meč pre taj brejka.

Ipak, do toga nije došlo, jer je Cicipas sjajnim servisima uspeo da se spasi i odvede treći set u taj brejk. U taj brejku kao i uvek odlučuju sitnice, a opet je bio bolji Cicipas.

Mladi Grk tako nastavlja da beleži fenomenalne rezultate. Ovo mu je osma pobeda u nizu i drugo uzastupno finale nakon titule u Marseju. Svi ti dobri rezultati biće nagrađeni, jer će Cicipas od ponedeljka biti član top 10 društva.

Za titulu u nedelju Cicipas će igrati protiv boljeg iz duela Federer/Ćorić.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje